Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dopravci posilují spoje i pokladny. Přichází nápor lidí jedoucích z prázdnin

Dopravci se připravují na začátek školního roku (ilustrační foto)
Dopravci se připravují na začátek školního roku (ilustrační foto)  (Autor: David Tesař)
Autor: Andrea Ulagová - 
20. srpna 2015
19:25

Se začátkem školního roku počítají dopravci s frontami u pokladen a také s obsazenými spoji. Někteří posilují personál a radí, aby si cestující, zejména studenti a žáci vyřídili slevy na jízdném co nejrychleji a neváhali s nákupem jízdenek na poslední víkend v srpnu.

Soukromí dopravci se shodují na tom, že zvyšovat počet personálu na pokladnách, nebo prodlužovat otevírací dobu, nebudou. Jejich cestující jsou totiž zvyklí si jízdenky kupovat hlavně online.

„Cestujícím doporučujeme, aby si jízdenku koupili v předstihu, protože spoje bývají na konci srpna obsazené,“ řekla pro Blesk.cz Petra Valentová z LEO Express. „Budeme posilovat hlavně palubní personál, právě z důvodu většího počtu cestujících,“ dodala Valentová.

Student Agency měl přes léto na vybraných autobusových linkách snížený počet spojů, ale se začátkem školního roku se opět vrátí k běžnému jízdnímu řádu. „Platí to například pro linky z Prahy do Liberce, Plzně nebo Hradce Králové. Od 30. 8. s největší změnou jízdního řádu přicházíme na lince Praha - Most - Chomutov - Jirkov, kde budeme nově jezdit až desetkrát denně,“ uvedla ředitelka autobusové dopravy Student Agency Ivana Kašicková.

I autobusový dopravce říká, že je na začátek školního roku připraven a má dostatečné kapacity, v případě potřeby je schopen přidat posilový spoj. Nicméně také radí, aby si cestující pořizovali jízdenky v předstihu.
Jak se na začátek roku připravily České dráhy se dozvíte ve videu:

Video Jak se České dráhy připravují na začátek školního roku? - Andrea Ulagová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi