Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za opravu chodníku až pět let vězení. Exstarostka z Ústecka obešla radní

Bývalá starostka Ústí nad Labem-Neštěmic Miloslava Válková
Bývalá starostka Ústí nad Labem-Neštěmic Miloslava Válková  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, kle - 
17. srpna 2015
20:00

Až pět let za mřížemi za nevýhodnou smlouvu na opravu chodníku hrozí Miloslavě Válkové, bývalé starostce Ústí nad Labem-Neštěmic. Státní zástupce Jan Fuchs potvrdil, že ženu obžaloval z dvou trestných činů.

„Obžaloba byla podána, a to pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby a přečin porušení povinnosti při správě cizího majetku ve stádiu pokusu,“ řekl Fuchs. Obžaloba se týká loni uzavřené smlouvy na opravu chodníků ve čtvrti Krásné Březno za více než dva miliony korun.

Zakázku schválila rada městského obvodu loni v září, smlouvu podepsala Válková. Ta ovšem nechala bez vědomí radních přidat do smlouvy klauzuli, že v případě odstoupení od smlouvy vyplatí radnice stavební firmě 10 procent z ceny zakázky, tedy asi 220 000 korun.

Radnice nakonec od zakázky skutečně odstoupila, což potvrdila už dříve starostka Yveta Tomková (ANO). „K realizaci zakázky nedošlo, zastavili jsme ji. Momentálně čekáme na výsledek trestního řízení a případného soudního rozhodnutí,“ řekla už dříve Tomková.

Není to první kauza

Válková vedla neštěmický městský obvod do loňského listopadu, v současné době je opoziční zastupitelkou. 

V době jejího starostování musela radnice městské části mimo jiné uhradit více než pět milionů korun po prohraném sporu s firmou DONOR. Spor se vlekl osm let a týkal se náhrad investic vložených do obvodního majetku.

tochadda ( 17. srpna 2015 21:03 )

Kdyby paní někoho zajela, ožralá, dostala by méně...blbej ani ne svět ale náš Mafiostán....

Zobrazit celou diskusi