Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rybář svědkem výbuchu chemičky Unipetrol v Litvínově: Oheň šel až do 40 metrů!

13. srpna 2015
16:59

Svědkem čtvrtečního výbuchu a požáru litvínovské chemičky Unipetrol se stal i rybář Pavel Krejčí. Podle jeho slov dosahoval oheň až do 40 metrů. V Litvínově se po výbuchu pravděpodobně vzňal propylen, jedy ale ve vzduchu nejsou.

Pavel Krejčí dorazil k rybníku Propadlina u chemičky Unipetrol ještě před celou událostí. Původní záměr byl zachytat si v krásném počasí ryby. Ten mu ale překazil výbuch a pořádný požár ve fabrice.

"Prda a normálně to vybouchlo a byl nějakej čtyřicetimetrovej oheň," řekl Blesk.cz Pavel. Popsal také, že oheň hořel minimálně hodinu, později z místa výbuchu stoupal hustý černý dým. Místní si stěžují na spad černého popílku. 

 

Video Svědek výbuchu v litvínovském Unipetrolu - Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

"Teďka už nás odsud pakujou policajti, takže máme po chytání," dodal rybář se slovy, že dneska nic nechytili. I on si myslel, že je policisté vyhánějí kvůli obavám z toxických zplodin. Podle nejnovějších zpráv se ale žádné jedy do vzduchu nedostaly.

Požár v chemičce se podle všeho už nešíří, místo hasiči stále chladí proudy vody. Lékaři museli ošetřit jednoho zraněného a čtyři hasiče. Z místa bylo evakuováno přibližně 1000 lidí, nikdo není pohřešován.

Bouchla chemička... kousek od nás!!! :-(

Posted by Lucie Mikolášková on 13. srpen 2015

tggb ( 13. srpna 2015 19:37 )

ŽEBŘÍČEK NEJVĚTŠÍCH ZM RDŮ NA NETU : 1.)tonny44 2.)kobyla1 pro naprostou idiocii a setrvalý stav by bylo dobré oba utratit

doktorrka ( 13. srpna 2015 17:29 )

Klidně ať vybuchne celá republika. Ta už není naše.

Zobrazit celou diskusi