Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bakala pod lupou? Finančník Krúpa si chce posvítit na transakce v OKD

Má se Zdeněk Bakala začít bát?
Má se Zdeněk Bakala začít bát?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: jk - 
11. srpna 2015
15:23

Obyvatelé bývalých OKD bytů se definitivně museli smířit s tím, že Zdeněk Bakala nedodržel slovo. Zmizela jim totiž i ta poslední naděje, že by byty mohli od firmy, ve které má miliardář podíl, koupit za zvýhodněné ceny. Střechu nad hlavou jim totiž kupuje britská společnost a Bakalovy sliby jsou tak definitivně zapomenuty. Na scénu ale nastoupil finančník Pavol Krúpa, který se postavil na stranu nájemců.

Na straně nájemníků z více než 40 tisíc bytů se znenadání objevil muž, který před časem koupil dvě procenta akcií Bakalovy NWR. Dravý investor se rozhodl, že nájemníkům pomůže – chce jim poskytnout právní podporu. Na vše upozornily Lidové noviny.

Pavol Krúpa nechá také prověřit transakce, které se v uplynulých letech v OKD odehrály. „Budeme oslovovat akcionáře a věřitele, aby dávali podněty. Napíšeme všem ministrům a poslancům,“ řekl Krúpa Lidovým novinám. Kvůli bytům už se prý obrátil na prezidenta i premiéra.

Krúpa přiznává, že mu jde především o zisk. Pokud se prodej bytů zastaví a aktiva se vrátí do společnosti OKD, zvýší se i cena akcií. Finančník pak prý jakožto menšinový akcionář vydělá na jejich prodeji.

Samotní nájemníci jeho pomoc vítají. „Máme z toho dobrý pocit a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Už delší dobu jsme hledali investora, který by se do toho vložil. Někoho silnějšího než naše sdružení,“ vysvětluje novinám zástupce nájemníků Roman Macháček.

Nájemníci mají stále v záloze odvolání k Evropské komisi či antimonopolnímu úřadu.

mikysy ( 11. srpna 2015 18:36 )

 To je hnusnej praseci rypak .

ruudazvostravy ( 11. srpna 2015 16:31 )

 Tendle Bakáláč je starej chacharskej Žyt,promynentní hawlystyckej kuřbuřt.

xindlceskej ( 11. srpna 2015 16:21 )

česko je K,U.N-D-A+H=á-R!!

Zobrazit celou diskusi