Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Strojvedoucí hrdina je po další operaci. A čeká se na převoz do Prahy

Autor: simao - 
10. srpna 2015
11:41

Minulý týden podstoupil strojvedoucí Jan Č., který včasnou reakcí zabránil ještě větší tragédii u Studénky, další operaci. Přitížilo se mu, ale přes víkend se jeho stav opět zlepšil, vzkázal dobrou zprávu jeden z jeho kolegů, kteří mu založili sbírku. V ní se vybralo přes 2,6 milionu.

„Ve středu byl na nějaké další operaci, takže ve čtvrtek a pátek mu nebylo nejlépe. V sobotu a neděli prý to už bylo lepší. Informace z dneška zatím ještě nemám,“ řekl Blesk.cz Jiří Běhounek, předseda základní organizace OSČ v Depu kolejových vozidel v Praze.

Všichni doufají, že zkušenému strojvedoucímu, který přišel při nehodě o nohu, bude již jen a jen lépe. „Teď je dost na stole již převoz do Prahy, kde Honza bydlí. Jakmile by byl v pohodě v Praze, tak tady určitě uděláme větší návštěvy,“ poznamenal Běhounek. 

Strojvedoucí Jan Č. je totiž stále hospitalizován v nemocnici v Ostravě, kde ho navštěvuje i jeho partnerka. Minulý týden za ním byli i kolegové. Ještě před středeční operací.

„Moje dojmy z návštěvy jsou velice dobré. Pan Č. je na tom po psychické stránce dobře, aspoň tak na mne působil. Byl jsem tím velice příjemně překvapen. Vypadá to, že všechno dobře zvládne,“ sdělil tehdy další potěšující informaci vedoucí provozu pražského depa Václav Sosna serveru Novinky.cz. Ale upozornil: „Léčba ale bude trvat ještě dlouho.“

Na podporu Jana Č. přitom kolegové založili sbírku, ve které se k dnešnímu datu vybralo 2 663 969 korun. Peníze jsou určené výhradně pro potřebu hrdinného strojvedoucího – jeho rychlejší rehabilitaci i novou protézu, potažmo k usnadnění návratu do běžného života.

Přispět na pomoc strojvedoucímu hrdinovi Janovi Č. můžete i Vy - na konto 4026277399/0800.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

paragraf ( 10. srpna 2015 15:19 )

Co udělal hrdinského, něco mi snad uniklo

renataren ( 10. srpna 2015 15:17 )

To je dobře, že je na tom již lépe, moc mu přeji brzké uzdravení a rychlý návrat do života...

hofihofi ( 10. srpna 2015 13:26 )

Kdo vsechno neni dle blesku hrdina, videl nakladak a zamckl rychlobrzdu a to je vse.

hofihofi ( 10. srpna 2015 13:17 )

Ty blbe, pisou o strojjvedoucim, ne ridici kamionu.

egyptanka ( 10. srpna 2015 12:45 )

Děsí mě,že mezi námi chodí takoví lidé jako jsi ty. Malé t jsem napsala úmyslně. .

Zobrazit celou diskusi