Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Množírna pejsků v Nemanicích: Čistokrevné na chov, směsky na maso

(Ilustrační foto) Množírna pejsků v Nemanicích: Čistokrevné na chov, směsky na maso
(Ilustrační foto) Množírna pejsků v Nemanicích: Čistokrevné na chov, směsky na maso  (Autor: Státní veterinární správa)
Autor: haj - 
9. srpna 2015
23:18

Dvě polorozpadlé ruiny, ze kterých se dnem i nocí ozývá zoufalý psí štěkot. Čistokrevní pejsci všech různých plemen jsou zavření vevnitř za zabarikádovaným vchodem, ve venkovních výbězích smutně živoří kříženci. Desítky zvířat ve špíně, bez jídla a vody. Takhle vypadají množírny psů v Nemanicicích u Domažlic.

„V obci jsou množírny dvě a zavřené jsou v nich desítky psů. Uvnitř jsou čistokrevní psi, které majitel potřebuje na štěňata. Venku jsou kříženci,“ popsal televizi Nova Mirek Ferenc, který místo náhodou našel během dovolené.

Místní obyvatelé jsou dokonce toho názoru, že kříženci jsou zde chování zejména na maso, které prý německý majitel prodává ve své rodné zemi Vietnamcům. Majitel sem pří navíc dojíždí jen občas. Pejsky chodí krmit buď on, či jím pověřená osoba, jenže pouze jednou za dva dny. „Psům dávají najíst i místní, kteří jim nosí zbytky,“ vypráví pan Ferenc. I on již zvířatům několikrát přilepšil.

Jednou prý dokonce narazil na ženu, která přišla psy nakrmit. „Když jsme se jí ptali, co je to za psy, řekla, že jsou to psi místních, kteří se v obci často kradou, a proto je mají tady zavřené,“ uvedl pro Novu muž.

Podobně jako v Nemanicích fungují množírny i na mnohých dalších místech po České republice. U nás totiž na rozdíl od ciziny velkochov psů není proti zákonu. Zvířata často z českých množíren putují právě do zahraničí.

 

 

milinek ( 9. února 2016 09:18 )

Všechny kozly 123 okamžitě vyhubit-spálit....udělat jim přesně to, co přejou těm bezbranným. Protože takoví jsou původci zla a s nimi vzít všechny další trýznitele a tyrany. Potom bude lépe zvířatům i slušným lidem.

helevlas ( 5. listopadu 2015 16:23 )

Ty hajzle zvedá se mi z tebe žaludek*kozel123*

inkognito24 ( 11. srpna 2015 19:23 )

Tebe nahlasim na PČR a az v utulku podle udaju co mi o tobe odsud poslou zjistim kde sis bral psy z utulku, pak se budes smazit v podobnym hnusu jmenem vezeni a budes se mit tak jak si zaslouzis.

inkognito24 ( 11. srpna 2015 19:17 )

Jako ochrance zvirat prosim spravce tohoto webu o zaslani udaju o uzivateli Kozel123 Jeho reakce je natolik poburujici, ze ho nahlasim PČR za osobu spojenou/podezrelou z tyrani zvirat. Dekuji

pravlast ( 10. srpna 2015 22:21 )

Vietnamcům-to je taky ukázka začlenění.Fake zboží netáhne,pravé CD-DVD už jsou out,čím víc pruhů,tím víc Adidas,konopí je jen pro někoho a zákony pro Asii jasně NE.

Zobrazit celou diskusi