Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Autobus u Jílového zachvátily v horku plameny, hasili je i kolemjedoucí řidiči

Autor: David Klempíř - 
9. srpna 2015
15:48

Velkou duchapřítomnost prokázal řidič linkového autobusu, když mu začalo hořet v sobotu vozidlo s cestujícími u Jílového u Prahy. Všechny lidi dostal včas a bezpečně z vozidla a poté začal s plameny bojovat hasicím přístrojem.

Autobus začal hořet na své jízdě mezi zastávkami Psáry a Jílové u Prahy. „Autobusu již během jízdy viditelně unikalo palivo,“ řekl Blesku přímo jeden ze zasahujících hasičů Miroslav Český. „Když se začalo z motoru kouřit a poté vyšlehly plameny, řidič vysadil cestující na okraji městské části Radlík a začal s ohněm bojovat pomocí příručního hasicího přístroje.“

Tak takto to dopadlo v tohle vedro na Radlíku

Posted by Klára Dvořáková on 8. srpen 2015



„V prvních chvílích nabídli pomoc s hašením zastavující kolemjedoucí řidiči a také jeden z obyvatel blízkého domu,“ pokračoval zasahující hasič s tím, že na místo posléze dorazila jednotka profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů.



„Došlo k naprostému vyhoření motorové části autobusu. Kouř naštěstí nepronikl do prostoru pro cestující ve chvíli, kdy v něm byli ještě lidé. Také proto nebyl nikdo zraněn,“ dodal.

Dobrovolní hasiči pomohli na místě se zasypáním stop po naftě, kterou za sebou autobus zanechal. Přesné příčiny vzniku požáru nyní zkoumají odborníci.

ljubaa ( 9. srpna 2015 18:41 )

Na této trase je plno stoupání, klesání, serpentiny, úzké silnice. Řidič jede na čas... k tomu vedro + otevřené okno vedle sebe, takže nemusel to cítit a hadice s naftou mohla teplem bouchnout... Takže třeba to byl dobrý řidič, ale prostě v tomto vedru a ještě trasa po okreskách, kdy pořád brzdí... bohužel stane se.

moiaza ( 9. srpna 2015 18:12 )

Za 1. Dobrý šofér cítí unikající palivo. Za 2. Když mi uniká palivo, zvláště v takovém horku, vypnu motor a nahlásím poruchu. Nebo poruchu sám opravím, pokud se opravit dá. Podobný případ se mi nestál jednou. Palivo neunikalo určitě po kapičkách. Pokud se vzňalo, muselo kapat na horké potrubí. A to je dobře cítit.

Zobrazit celou diskusi