Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Osobák se srazil s kamionem: V sešrotovaném autě zahynuli dva mladí lidé

Při autonehodě zemřeli dva lidé.
Při autonehodě zemřeli dva lidé.  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: ČTK - 
8. srpna 2015
21:46

Dva lidé nepřežili srážku osobního auta s kamionem v noci na dnešek na silnici I/50 u Buchlovic na Uherskohradišťsku. Řidič zemřel na místě, jeden spolujezdec v nemocnici. Při nehodě byli zraněni ještě další dva spolujezdci, do nemocnice zraněné převážely vrtulníky.

Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Nehoda na hlavním silničním tahu z Uherského Hradiště do Brna byla hlášena ve 23:20. Osobní automobil zůstal po čelním střetu s kamionem převrácený na střeše, čtyři mladší muže tak museli hasiči vyprostit. Dva z nich dostali ven dobrovolní hasiči z Buchlovic, další dva pak s pomocí hydraulických vyprošťovacích zařízení profesionální hasiči.

"Třiadvacetiletý řidič osobního automobilu nehodu nepřežil a jeho tři spolujezdci při ní utrpěli vážná poranění, která si vyžádala lékařské ošetření a transport do nemocnice," uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš. Televize Nova uvedla, že jeden ze zraněných ještě v noci zemřel v nemocnici. Policie nehodu nadále vyšetřuje.

"Některé poznatky a svědecké výpovědi však naznačují, že řidič osobního vozidla v pravotočivé zatáčce prozatím z neznámých příčin dostal smyk, vjel do protisměru a čelně narazil do kamionu," dodal Jaroš. Silnice přes Buchlovské hory byla zcela uzavřena až do brzkých ranních hodin, policisté veškerou dopravu odkláněli na objízdné trasy.

Celková škoda je odhadnuta na více než 300 000 korun. Hasiči místo nehody zajistili, osvětlili ho a zabezpečili vozidla proti možnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Silnice přes Buchlovské hory byla zcela uzavřena až do brzkých ranních hodin, policisté veškerou dopravu odkláněli na objízdné trasy.

Letos je na Uherskohradišťsku obětí dopravních nehod již deset, loni v okrese zahynulo osm lidí. V celém Zlínském kraji v tomto roce podle dostupných informací zahynulo na silnicích 24 osob, loni to za celý rok bylo o deset více.

Zobrazit celou diskusi