Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Přes zavřený přejezd se vydala i paní s kočárkem. Studénka lidi neponaučila

Autor: Pavel Ryšlink - 
4. srpna 2015
05:00

Tragédie ve Studénce, kde polský řidič nerespektoval výstrahu, vjel na přejezd a srazil se s pendolinem, zřejmě nebyla dostatečnou výstrahou. Lidé dále riskují, dokonce i žena s kočárkem v Zábřehu na Moravě.

Neukázněné chodce nafotil čtenář Blesku na železničním přejezdu v ulici ČSA v Zábřehu na Moravě. Všichni jdou klidně přes přejezd, kde už jsou stažené závory. Vedení města si myslí, že šlo ale o ojedinělý exces.

„Je to opravdu ojedinělé. S policisty se shodujeme, že v tomto místě se problém neukázněných chodců či řidičů téměř nevyskytuje,“ řekl včera Blesku starosta Zábřehu František John.

Zároveň však přiznal, že pro zmíněný přejezd, který je na nejfrekventovanější zábřežské ulici, je typické, že závory bývají spuštěny velmi dlouho.

„Je škoda, že se při nedávné rekonstrukci nepodařilo najít nějaké řešení, například ve formě podjezdu,“ konstatoval starosta John a dodal: „Ale znovu opakuji, většinou jsou tady lidé trpěliví. Těm na fotografiích asi trpělivost došla.“ Blesk si ale myslí, že v tomto případě je trpělivosti třeba. Vždyť tady jde o život…

Průjezd policie? Zatím nevyřešeno!

Podle průzkumu Blesku den po nehodě ve Studénce hazardovali další řidiči na přejezdech, když se odvážili jet na červenou. Mezi nimi i policejní vůz v Karlových Varech. Řidič vozu ale nebyl ani dva týdny po přestupku potrestán. „Věc je stále v šetření,“ řekla včera mluvčí policie Kateřina Krejčí. Už dříve policisté Blesku sdělili, že šlo o občanskou zaměstnankyni, která rozvážela policejní poštu.

wimr ( 4. srpna 2015 12:26 )

protože š.ukáš s ruskejma bu.zer.antama a máš od nich vytahanou pr.del, zm.rde

dfghjk ( 4. srpna 2015 10:48 )

Ať si říká kdo chce co chce, ale tyto přechody a přejezdy přejezdů na červenou nám bulvárním fotografům seslalo samo nebe, lidi to hltaj i když se to dělo, děje a dít bude pořád. Poláka a těch co zabil je mi líto, ale všechno zlé je k něčemu dobré, bulvár by o tom mohl dlouze vyprávět.

salto ( 4. srpna 2015 08:57 )

Vždyť se přeci nemůže nic stát

andinenka ( 4. srpna 2015 08:39 )

S kočárkem šla přes koleje...a generál Picek nás konejší, že není třeba armády na hranicích, že stále masivnější vlny ekonomických migrantů zvládne policie, tak jako vidíme perfektní zvládání běženců policií od Německa po Francii, kde podle tamějších vládnoucích politiků také není nutné nasazení vojáků. Po takových článcích je člověk hned klidnější.

aokana ( 4. srpna 2015 08:30 )

prosím redaktorov, ak ich tak môžem vôbec nazvať, aby z fotogalérie pod článkom o Aji Vrzanovej, odstránilo fotku č.7 alebo ju premenovali, nieje to p. Vrzánová ale Hanka Mašková ... to sa schopnému novinárovi nemôže stať, len kde akému škrabálkovi !!!, ktorý o novinárčine vie jedine jedno a to klepať do klávesnice !!!!!

Zobrazit celou diskusi