Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šok na Teplicku: Ze soukromé akce udělali technoparty pro tisíce! V bývalém táboře utečenců

Na technoparty na Teplicku přijelo příliš lidí (ilustrační foto)
Na technoparty na Teplicku přijelo příliš lidí (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
1. srpna 2015
22:17

Soukromá party pro pár stovek lidí byla nahlášená do areálu bývalého utečeneckého tábora v Červeném Újezdu na Teplicku. Dorazily však tisícovky posluchačů techna, podle starostky přilehlé obce až 10 tisíc lidí! Technaři způsobili nemalé problémy.

Původně byla nahlášená soukromá akce pro 400 lidí. Podle odhadu policie je na místě 4000 lidí, starostka nedalekých Hrobčic Jana Syslová počet účastníků odhadla dokonce na 10 000 lidí. "Organizátoři oznámili pouze pořádání soukromé akce pro 400 lidí na pronajatém pozemku. O povolení na takovou akci nežádali," uvedla Jitka Nová, starostka Měrunic, v jejichž katastru utečenecký tábor je.

Pořadatelé nahlásili, že technoparty bude ode dneška do pondělí. Pozemek si pronajali od soukromého majitele. Zakázat akci podle starostky zřejmě nebude možné. "Nevím, jak bychom je odtamtud dostali," řekla.

Na místě jsou převážně cizinci, z různých zemí Evropy. "Vyptávala jsem se jich a mělo by se jednat o evropskou party, jaká se koná jednou do roka. Pokaždé je na jiném místě," řekla Nová. Na technoparty napočítala deset aparatur, které jsou puštěné najednou. "Hlukově to je katastrofální," řekla Nová.

Technaři stanují, kde chtějí

Stejně tak je to v dopravě. Podle Nové je neprůjezdná silnice z Mukova do Červeného Újezdu. Problémy jsou i na dalších komunikacích. "Ucpané jsou všechny cesty v okruhu dvou kilometrů, včetně lesních," doplnila starostka Hrobčic Syslová. Přes Hrobčice vedou jediné přístupové komunikace do Červeného Újezdu.

Policie situaci na místě zatím jen monitoruje. "Snažíme se silnice zprůjezdnit tak, aby po nich projely složky Integrovaného záchranného systému," řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Podle obou starostek ale účastníci vůbec nerespektují soukromá vlastnictví. Obsadili všechny plochy, které nejsou oplocené. Staví si tam i stany nebo spí na zemi. "Potulují se také a hledají, kde by se mohli napít, najíst, vykoupat nebo něco koupit. Nejbližší obchod je ale odtud šest kilometrů," řekla starostka Hrobčic.

mortis69 ( 2. srpna 2015 15:23 )

A už neotravuj-začínají Simpsnovy

zauber ( 2. srpna 2015 15:23 )

Klídek, cucáku, všechno jednou příjde.

mortis69 ( 2. srpna 2015 15:19 )

Bacha na cévku.Nerad bych tě měl na svědomí dřív,než se mi dostaneš do ruky

mortis69 ( 2. srpna 2015 15:16 )

Svoje první Mejdny jsem měl v osmdesátým-cucáku Na rozdíl od tebe mě žádnej komouš nedostal

zauber ( 2. srpna 2015 15:10 )

Kuš ***e, víš ho-vno co s-ere pes po neděli. Dej si fet a ne-ser se do lidí, ktří na takovej humus jako si ty léta dělali.

Zobrazit celou diskusi