Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dovolenou v Česku volí o čtvrtinu více lidí. Láká je Lipno i hory

Autor: sou - 
31. července 2015
05:30

Největšími lákadly pro dovolenou v Česku jsou Lipno, Šumava a Beskydy. Pro tuzemskou rekreaci se přitom rozhoduje až o čtvrtinu více obyvatel oproti minulému roku, uvádí průzkum jednoho ze slevových portálů. Češi se přitom nebojí připlatit a volí hlavně pobyty se stravováním all inclusive.

Dovolená doma v Česku zažívá opět velký boom. Veškeré nabídky v atraktivních lokalitách rychle mizí. Zatímco předloni byly v tuzemských zájezdech a pobytech tahounem Lednicko-valtický areál, loni pak Krkonoše, letos je to Lipno, které svým zájmem výrazně převyšuje všechny ostatní lokality,” uvedla ředitelka firmy Slevomat Marie Chytilová.

Celkově si dovolenou v Čechách vybralo o 25 procent více lidí než loni. Nejvíce vyhledávané je Lipno. Oproti minulému roku si ho vybraly o dvě třetiny více lidí. Oblast kolem něj nabízí bohaté využití pro rodiny s dětmi. Vůbec nejoblíbenější atrakcí je tam Stezka korunami stromů. Ta si za tři roky své existence už přilákala miliony návštěvníků.

Lipno láká na příznivé ceny

Kromě léta přitom Lipno láká i v zimě. Lidé využívají toho, že i rakouská část Šumavy má co nabídnout. A přitom můžou bydlet v Čechách za menší peníze. Šumavu jako takovou si vybralo o třetinu lidí více než v minulém roce. Na třetím místě jsou pak Beskydy, které počítají narůst Čechů o 22 procent.

Tento rok se návštěvníci ani nebojí za tuzemskou dovolenou připlatit. Zatímco v minulém roce byla cena na osobu 3664 korun, letos už to jsou necelé čtyři tisíce korun. Podle Chytilové je to hlavně proto, že většina z nich volí dovolenou s all inclusive programem stravováním. To se podle ní už i v Čechách stává u dovolených určitým standardem.

null:full:false:false:false

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi