Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

S piloty letěly do Prahy v kokpitu dvě ženy. Necítili jsme se bezpečně, stěžuje si Čech

Na palubě letadla společnosti Germanwings letěly s piloty ženy v civilu
Na palubě letadla společnosti Germanwings letěly s piloty ženy v civilu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao - 
29. července 2015
09:03

Dvě neznámé ženy letěly v kokpitu společně s piloty společnosti Germanwings na trase Kolín nad Rýnem – Praha. Pořádně to zneklidnilo skupinu českých cestujících, kteří se obávali, co se bude dít.

V souvislosti se společností Germanwings se rýsuje nový skandál. Po tragickém letu, který do štítů francouzských Alp navedl šílenec Andreas Lubitz, nyní dostali na palubě jednoho z jejich strojů strach i Češi.

K pilotům do kokpitu prý přišly dvě neznámé ženy v civilu a let tam s nimi strávily za zavřenými dveřmi. Upozornily na to Hospodářské noviny, které přinesly i svědectví Čechů, kteří zrovna seděli v letadle.

„V tu chvíli jsem se na palubě letadla opravdu necítil bezpečně. Za poslední dva roky jsem letěl více než stokrát a ani jednou jsem nezažil, aby civilista seděl v kokpitu s piloty,“ postěžoval si jeden z českých cestujících, zaměstnanec mezinárodní telekomunikační společnosti Martin Doubek. Přidali se i další. „V kokpitu byli dva civilisté na dva piloty. Přišlo mi to jako velmi nebezpečná situace,“ dodal pro HN Peter Novotný.

Nervozitě cestujících se nelze divit, po Lubitzově sebevražedné misi si všímají nejrůznějších podezřelých věcí. Faktem však je, že lidé v civilu mohou za určitých podmínek s piloty v kokpitu na sedadlech označovaných jako tzv. jump seats cestovat – může totiž jít buď o zaměstnance, kteří nejsou ve službě, nebo třeba kontrolu.

V každém případě však nesmí odvádět pozornost pilotů od letu. Přepravu civilních osob na těchto místech přitom upravují interní řády jednotlivých aerolinií. Podle Doubka nebylo přitom letadlo plně obsazené a stevard mu navíc po přistání v Praze řekl, že jde o přátele německé společnosti. Poté se prý opravil na zaměstnankyně na dovolené. Společnost Germanwings HN pouze vzkázala, že celá záležitost „je v procesu“.

Letěli jste tímto letadlem se společností Germanwings? Všimli jste si žen, které zamířily do kabiny pilotů? Volejte na 724 014 586 nebo pište na tip@blesk.cz

pekaaaros ( 2. září 2015 19:39 )

třeba jim jen ukazovali, jak se po stoupání zasouvá spodní část dovnitř.

ivoadler ( 29. července 2015 18:49 )

Zatím nevíme, co za tím je. Místo mi přijde na sex stresující.

mr.remy ( 29. července 2015 12:41 )

No, já myslím, že každý známý sportovec, modelka, herec, nebo nějaká rádoby celebrita v kokpitu za letu byli. Něco se mi plete, že se tím kdysi chlubili i Šebrle, Agáta Hanychová, atd.

vungtao ( 29. července 2015 11:36 )

Jej a hlavně!!!! Dostali všichni Češi bagetu a kávu zdarma? Asi jo, když je zajimalo, kdo je vcockpitu. Proč se nezeptali za letu stevardů? Jak viděli,kdo je v kabině?

vladimir1950 ( 29. července 2015 11:17 )

Piloti byli po Lubitzovi ve stresu, tak si pro oddych dovedli do kokpitu hulibrčky..no a co, je to lidské? Ale teď vážně. Piloty exemplárně potrestat i vyhazov na hodinu je na místě!

Zobrazit celou diskusi