Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pro Ratha úleva, pro sázející zklamání. Soudce rozhodl tak, že lidé prodělali

Nejvyšší výhra za rozsudek pro Ratha? 15 tisíc korun.
Nejvyšší výhra za rozsudek pro Ratha? 15 tisíc korun.  (Autor: Blesk/Barbora Reichová/Ladislav Křivan)
Autor: kal - 
24. července 2015
17:00

Šest měsíců ve výši trestu pro Davida Ratha určilo, že rozsudek potěšil víc bookmakery než sázející. Lidé by byli s výhrami v převaze, kdyby soudce Robert Pacovský poslal bývalého poslance a hejtmana do vězení minimálně na devět let. Jenže Pacovský vyměřil Rathovi trest „pouze“ 8,5 roku, a sázkové společnosti tak zůstala pětina vkladů.

„Nakonec jsou mírně v plusu bookmakeři, kterým zůstalo zhruba 20 procent z vkladů. Nemalá část sázejících totiž věřila v ještě vyšší trest, zejména v 9 a více roků, klíčová tedy byla tato hranice,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí Fortuny Petr Šrain. „Pokud by tedy soudce přidal ještě 6 měsíců navíc, radovala by se z výhry drtivá většina sázkařů a bookmakeři by skončili v minusu,“ dodal.

Minimální kurz na trest pro Ratha byl 1,1:1 v případě odsouzení na šest a více let. Kdo vsadil na takový výsledek tisícikorunu, má teď v kapse stovku navíc. Na trest sedm let a více byl kurz 1,2:1. Kdo sázel na osm let, stále vítězil a bral 1,4násobek vsazené částky.

Jenže lidé se nechali zlákat i kurzem 2,2:1, kdy by v případě vsazené tisícovky měli navíc dvanáct set korun. Ostatně minimálně na devět let chtěl do vězení poslat Ratha žalobce Petr Jirát.

Ještě vyšší kurz byl na žalář v délce nejméně deseti let, 4:1. Právě takový rozsudek čekal sám Rath. „Měl jsem informaci, že to bude 10 let,“ řekl na dotaz Blesku o rozsudku, jehož vyhlášení raději strávil jako lékař v ordinaci.

Video  David Rath: Proč jsem nepřišel na rozsudek  - Lukáš Červený, Marcel Mihalik
Video se připravuje ...

„Z aktuálních sázek na výši trestu Davida Ratha činila nejvyšší výhra 15 tisíc korun,“ připojil Šrain. Dodal také, že nejvyšší vsazená suma na Rathův trest byla 10 tisíc. Celkově byli lidé v sázení verdikt v kauze nicméně zdrženliví. Fortuna přijala sázky za necelých 80 tisíc korun.

volte_pehn ( 24. července 2015 18:31 )

Nevíte koho volit? Volte PEHN! www.youtube.com/watch?v=iF0PPUWfXwY

milan1959 ( 24. července 2015 18:11 )

Měl dostat minimálně doživotí. H*jzl.

milosuvadvokat ( 24. července 2015 18:10 )

porad david david ale jakej je milos kabrnak to nikde blesku http://www.novinky.cz/domaci/375909-pokud-do-ceska-zamiri-islamiste-prezident-zeman-vezme-do-ruky-pu sku-a-pujde-bojovat.html

Zobrazit celou diskusi