Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děsivý pohled do vagonu smrti: Odtud hasiči vyprošťovali raněné

Autor: ljš - 
23. července 2015
23:16

Sedačky nahrnuté na sebe, všude střepy a kusy plechu. To zbylo z prvního vagonu luxusního vlaku Pendolino, který se u Studénky srazil s kamionem. V troskách bohužel zemřeli tři lidé a mnoho dalších bylo zraněno. Několika z nich včetně strojvedoucího plechy, které kamion převážel, amputovaly končetiny.

Hasiči ve čtvrtek zveřejnili děsivé záběry ze záchrany cestujících. Video ukazuje i vyprošťování zraněných přímo z útrob prvního vagonu. Dostat se k nim přes rozlámané a na sebe navrstvené sedačky bylo velmi složité, hasiči i záchranáři ale celý zásah zvládli velmi profesionálně.

Obraz zkázy a první vteřiny po neštěstí popsal po nehodě jeden z cestujících. „První bylo chvilku ticho. A pak všichni začali brečet a řvát. Lidi měli nohy zaklíněné, leželi na zemi. Já jsem seděl také v tom prvním vagonu. První sedačky hned za tím strojvedoucím byly celé zlomené. I ta konstrukce vlaku byla celá skrčená. Byl jsem vlastně na druhé sedačce, která nebyla zlomená,“ řekl televizi Prima. Podruhé se tak narodil, lidé, kteří seděli před ním, totiž neštěstí nepřežili.

Podívejte se na video ze zásahu hasičů:

Souprava poškozená srážkou ve Studénce byla po nehodě odtažena do Bohumína, odkud bude po nezbytném prošetření přemístěna do domovského depa v Praze. „Tyto odborné expertizy budou probíhat v příštích dnech a týdnech a následné rozhodnutí o budoucnosti jednotky lze tedy očekávat nejdříve v horizontu několika týdnů,“ uvedl Šťáhlavský. Dráhy při posouzení nutného rozsahu oprav podle něj spolupracují i s výrobcem a jeho experty.

dfghjk ( 24. července 2015 11:49 )

Vagon smrti, to tu ještě nebylo, tak si to značím. Máme už autobus, křižovatka, most, přejezd atd. atd. Čekám, kdy se objeví Blesk smrti, ale zatím stále nic.

Zobrazit celou diskusi