Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sázkaři poslali Ratha do vězení nejmíň na 8 let, vsadili už desetitisíce

Ani jeden tiket nebyl vsazen na možnost, že Rath vyvázne bez trestu.
Ani jeden tiket nebyl vsazen na možnost, že Rath vyvázne bez trestu.  (Autor: Blesk/Barbora Reichová/Ladislav Křivan)
Autor: Daniela Soukalová - 
22. července 2015
14:00

To, že by Rath odešel od soudu bez trestu, si nemyslí ani jeden sázkař. Na rozsudek už ale čeká 60 tisíc korun, které jsou vsazeny na různé délky trestu. Až polovina sázejících tipuje, že dostane 8 a více let.

„Celkem jsme na rozsudek první instance v případu Davida Ratha přijali sázky za více než 60 tisíc korun, přičemž sázkaři jsou přesvědčeni, že bývalý středočeský hejtman si odnese solidní porci roků odnětí svobody,“ uvedl pro Blesk.cz Petr Šrain z Fortuny.

Podle bookmakera nejde tak o to, zda bude, nebo nebude odsouzen, ale hraje se hlavně o počet let za mřížemi. To dokazují i čísla. Přibližně polovina vsazených peněz směřuje k tomu, že Rath bude odsouzen na 8 a více let. „Na tuto variantu byl také přijat nejvyšší vklad 5 tisíc korun,“ dodal Šrain.

Na jeho osvobození pro změnu nebyl vypsán ani jeden tiket. Je tak zřejmé, že v tuto variantu nikdo nevěří. I sám bývalý středočeský hejtman prý počítá s odsouzením. Státní žalobce Petr Jirát pro něj navrhl za údajnou korupci devět let ve vězení a propadnutí veškerého majetku.

Jak nakonec celá věc dopadne a která ze sázek bude ta vítězná, se ukáže už zanedlouho. Svůj rozsudek se Rath dozví už ve čtvrtek 23. července ve 13 hodin u Krajského soudu v Praze.

mirkazam ( 30. července 2015 14:36 )

No přece Rath byl vlastně Paroubkův kůň,tak to s ním musí držet basu...

jana999 ( 22. července 2015 16:33 )

koukám že ráth se rozebírat smí ale cesta vlády pendolinem ne pročpak asi? Že by si diskutéři stěžovali, že my takové štěstí jako poláci nemáme?

prycsvladou ( 22. července 2015 16:26 )

na kavalec by si ani nemel lehnout a mel by fungovat 24 h v kuse zmetek

prycsvladou ( 22. července 2015 16:24 )

zajimal by me kurz na to ze dostane vic jak 8

carisima ( 22. července 2015 15:45 )

Rath je paradoxně přínosem,je informací co lze, ale i"co není moudré" dělat, a vlstně ukazuje i atmosféru společnosti. Ovšem ,jaks e říká" chytrému napověz, b....o kopni.

Zobrazit celou diskusi