Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš na souboj s Kalouskem nedorazil. Dcera slaví kulatiny ve Francii, omlouval se

Autor: sou - 
12. července 2015
15:55

Po scénce s maketou účtenky, kterou současný a bývalý ministr financí sehráli v pátek ve sněmovně, měla další velká bitva Andreje Babiše (ANO) a Miroslava Kalouska (TOP 09) přijít v nedělních Otázkách Václava Moravce. Babiš sem ale na rozdíl od Kalouska nedorazil. Na sociálních sítích zmínil, že je ve Francii a že slaví patnácté narozeniny své dcery Vivien.

„Debaty plánované dva měsíce se ministr financí Andrej Babiš na poslední chvíli odmítl zúčastnit s poukazem na svůj pobyt v zahraničí,“ uvedl hned na začátku svého pořadu Václav Moravec a nechal dokonce zobrazit grafiku, která ukazuje, kolik termínů ministru financí nabídli.

Takto probíhala jednání o účasti Babiše v Otázkách Takto probíhala jednání o účasti Babiše v Otázkách | Repro ČT24

Babišovo hnutí nakonec České televizi navrhlo datum o dva týdny později a bez oponentů. Moravec vysvětlil, že pro dramaturgii pořadu byl tento požadavek nepřijatelný.

„Podle Václava Moravce jsem se omluvil na poslední chvíli z Otázek. Není to pravda. Omluvil jsem se třikrát včetně udání důvodu. Poprvé 7. července,“ reagoval ale Babiš na svém Facebooku i Twitteru a doložil to printscreeny tří e-mailů.

Místo účasti v debatním pořadu se pak rozhodl natočit „u sebe v kanclu“ své odpovědi na video. Před odletem na oslavu dceřiných narozenin do Francie ho pak pověsil na internet a na svůj profil na sociální síti. Každý z nich zřejmě chápe termín „na poslední chvíli“ jinak.

Na reakce se nemuselo moc dlouho čekat. Zatímco jedni oceňují, že je Babiš kromě politika i otec, který svou rodinu nezanedbává, ti druzí to vidí poněkud jinak. Dokonce se i objevil názor, že na Babišův monolog není nikdo zvědavý.

Video rozdělilo „Babišovce“ na dva tábory Video rozdělilo „Babišovce“ na dva tábory | Facebook.com
Video rozdělilo „Babišovce“ na dva tábory Video rozdělilo „Babišovce“ na dva tábory | Facebook.com

agent ( 13. července 2015 20:47 )

Za svou tlustou pr-del si fakt můžete jen sama.

eliska963852 ( 13. července 2015 11:08 )

Miroslav Kalousek erudovanými argumenty a za podpory dalšího skvělého ekonoma prokazoval, jako vždy, starost o prosperitu naší země. Imigrant a estébák Babiš má zájem jen o svůj vlastní prospěch.

gabreta ( 13. července 2015 01:33 )

No jestli měl Babiš volit mezi příjemným posezením s rodinou ve slunné Francii a sezením ve studiu úplatné ČT s hulvátem z bezvýznamné strany a buznou, tak se mu nedivím, že volil rodinu!!

oltec ( 12. července 2015 22:51 )

tak co tam tedy Kalousek hledal máňo že by se přišel ukázat jak je nalitej

marlen52 ( 12. července 2015 22:16 )

dobře jste udělal pane Babiš že jste tam nešel ta politická mrtvola by vás zase urážela

Zobrazit celou diskusi