Že na varováních, aby si lidé neodkládali osobní věci do nákupních vozíků, něco bude, se přesvědčila seniorka při nákupu v berounském Kauflandu. Kvůli chvilce nepozornosti přišla o svou kabelku, kterou si položila právě do nákupního vozíku. Měla v ní kromě hotovosti a telefonu i všechny své doklady. Celkovou škodu policisté vyčíslili na 6 tisíc korun. 

Pachatelku zachytily přímo při krádeži bezpečnostní kamery. Co je ale nejvíc zarážející, je věk této zlodějky. Podle odhadů policistů jí je přibližně 12 let. A nejspíš pak o dvě hodiny později kradla i v Plzni. A opět v obchodním centru. 

„Na základě vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že v obou případech se s největší pravděpodobností jednalo o stejnou pachatelku. Ta měla pokaždé stejné oblečení a způsob provedení byl totožný,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Dívku mohl někdo ke krádeži navést 

Policisté nevylučují ani fakt, že tam dívku mohl někdo poslat krást. Pokud by se jejich podezření potvrdilo, jednalo by se v tomto případě o formu trestné součinnosti. „Osoba, která zneužije nezletilce ke spáchání trestného činu, je sama trestně odpovědná za čin, který nezletilec spáchá,“ dodává Pučelíková. 

Ani dívka nejspíš nevyjde bez trestu. Za své protiprávní jednání se může dostat k soudu pro mládež, který ukládá například dohled probačního úředníka nebo umístění ve výchovném ústavu. Mladiství pak můžou dostat až polovinu trestu, který je určen pro dospělé.

Pokud jste dívku poznali, volejte policistům na Obvodní oddělení Beroun nebo na linku 158.
Fotogalerie
3 fotografie