Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidé se čílí kvůli úpornému svědění. Koupaliště Michal bojuje s larvami červů

Autor: sou - 
9. července 2015
05:01

Zarudlé skvrny na pokožce, puchýře a nesnesitelné svědění. Přesně to čím dál častěji postihuje návštěvníky koupaliště Michal na Sokolovsku. Můžou za to cerkárie, larvy červů motolice. Vedení koupaliště přišlo se svérázným vysvětlením – voda u nich je prý až moc čistá.

„Toto je výsledek včerejšího koupání na Vašem koupališti! Vážně si myslíte, že je vše v pořádku?“ rozčiluje se na Facebooku Hanka T. Na profilu koupaliště Michal to doprovodila fotografií svých rukou, kde je jeden pupínek vedle druhého.

„Byla jsem se tam koupat minulé léto a dopadla jsem stejně. Tak už tam prostě nejdu,“ přisadila si Nikola K. Ne všichni si ale stěžují. „Já tam byl včera celý den a nic, voda dobrá, žádný problém…“ zmínil Lukáš N.

Na kvalitě koupání na Sokolovsku se zle odrazilo teplo a bezvětří. Koupaliště Michal tam nyní bojuje s cerkáriemi.

Cerkárie, která způsobuje potíže návštěvníkům koupaliště Michal Cerkárie, která způsobuje potíže návštěvníkům koupaliště Michal | profimedia

Voda je až moc čistá, tvrdí provozovatelé koupaliště

„Odhadem z dostupných reakcí bylo takto postiženo kolem pěti procent návštěvníků. Na první pohled malé číslo, avšak ty problémy jsou výrazně nepříjemné a velmi nás to mrzí,“ uvedli provozovatelé koupaliště na jeho profilu na sociální síti.

Koupání na Sokolovsku je na vlastní nebezpečí. Návštěvníci mají vstup do areálu jen za parkovné a dostali doporučení používat speciální opalovací mléka.

Momentálně neexistuje žádný způsob, jak se cerkárií rychle a spolehlivě zbavit. Vedení koupaliště tvrdí: „Kdyby voda byla špinavá, nebyli by v ní plži a nebyly by cerkárie. Na druhou stranu by zde byly sinice, které mohou, na rozdíl od cerkárií, zdraví poznamenat nadosmrti,“ dodávají.

Řešení problémů? Nejdřív v září

Provozovatelé koupaliště už chystají kroky, které by měly pomoci v dlouhodobém boji s cerkáriemi. To se ale netýká této sezóny. Vedení chce nejpozději v září koupaliště vypustit a nechají dno proschnout a promrznout. Poté bude vhodně a ekologicky očištěno a opět napuštěno.

Ze zkušeností s dopouštěním z posledních let vyvstává otázka, zda se koupaliště naplní včas na další sezónu. Celou věc prý komplikují zahrádkáři. Ti neustále svévolně zabraňují přítoku vody do nádrže. Do nádrže přitéká Lobezský potok, který ani bez těchto obtíží není moc silný.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

carisima ( 9. července 2015 12:58 )

diskuze by sestávala jen z urážek / bulvár je něco jako hospoda IV kategorie a nelze nic moc čekat/

carisima ( 9. července 2015 12:56 )

Kožař očima nic nepozná a poslat na laboratoř stěr není velká ochota. Byla jsem s dcerou / Medicom/ , lékařka děla, že se sní příště domluví a nebylo nic. Postrašila ji, že by ji musela vyříznout kůži. ptala jsem se, a stačí stěr, ale úspěch ta léakřka měla. Dodnes má dcerra nevysvětlené kožní problémy, zřejmě to není obyčejné akné, jizvy jsou dvL?ojího druhu. S yb bypacientem se rádo zamee, snad aby se šetřilo? V takové situaci,která vládne v pojišťovnách již dvacet let, by bylo asi i vhodné a výhodné zrušit povinné pojištění a šetřit si do matrace.

wallster ( 9. července 2015 10:41 )

 no bůhví z čeho to ti alergici mají. kdyby to byl takový průser jak se plesk snaží navodit, tak už by to hygienik dávno zavřel.

joudajoudovy ( 9. července 2015 09:36 )

clanek: Česká vláda rozhodla: Přijmeme 1500 uprchlíků! Do konce roku 2017 - bleskaci neotevreli diskusi. reaguji.... co bude do 20.let? dle odhadu 200milionu az 2-8 miliard migrantu do eu. staci shlednou udalosti komentare na CT24, od 340min. do 40:27min. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//1096898594-udalosti-komentare/215411000370708/ a co nas ceka? budou dalsi zkrachovala recka.... eu to financne neustoji. pak lze ocekavat anarchii, bude se zrizovat domobrana a dojde k nocnimu uzavirani mest/ctvrti jako v JAR. zbrojni prumysl usa zaplesa, vzroste nakup zbrani obyvateli a bossove si najdou novy konicek - nocni odstrel drave zvere. ale...., nez se politici eu zmatori, a tento trend uprchliku nezastavi, budeme hynout na ubyte. jiz dlouhe roky to resi astralie, proc si eu kravataci z ni nevezmou priklad? jsi nelagal? nemas tu nic delat a odpluj si odkud jsi pritahl. a kdyz se utopis, tvuj problem.

moiaza ( 9. července 2015 08:06 )

Horší než boj proti larvům červa je boj s idi.oty . Třeba bojovat proti Mirkovi štamprličkovi je těžší boj, než boj proti larvám.

Zobrazit celou diskusi