Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

26 dětí a 3 dospělí v nemocnici: Do bazénu na Litoměřicku se dostal proud

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK - 
7. července 2015
21:11

Bazén v kempu v Opárenském údolí na Litoměřicku zasáhl v úterý vpodvečer elektrický proud, v nemocnicích skončilo 26 dětí většinou ve věku od pěti do osmi let. A také tři dospělí.

Zranění dětí a dospělých naštěstí nejsou vážná. ČTK to řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Petr Bureš. Část dětí si stěžovala na brnění končetin. Případ vyšetřuje policie.

Nehoda se podle Bureše odehrála v kempu Jordán v Opárenském údolí, které je populární turistickou destinací. Podle prvních informací záchranářů zřejmě natekla voda do šachty s elektrickým vedením.

Záchranná služba převezla 26 dětí a tři dospělé do nemocnic v Roudnici nad Labem, Litoměřicích, Teplicích a Ústí nad Labem. „Nešlo o žádný případ bezvědomí, šlo o reakce na úraz elektrickým proudem, rozhodně to nebylo tak, že bychom viděli nějaké fibrilace srdce a podobně. U osmi dětí šlo o subjektivní potíže, brněly je ručičky a podobně,“ řekl ČTK Bureš.

Co přesně se stalo, zjišťují kriminalisté. „Probíhá ohledání místa neštěstí. Událost vyšetřujeme. Zda došlo k nějaké poruše, musíme teprve zjistit,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

dyskrymynaclja ( 8. července 2015 09:27 )

Měl vycházku a zase elektrizoval

tgbg ( 8. července 2015 08:50 )

Brněly je ručičky!! Jinak řečeno vůbec nic jim nebylo, ale co kdyby. Voda je obecně velmi špatný vodič elektřiny a tak v nebezpečí mohli být jen ti v nejbližším okruhu zdroje.

salto ( 8. července 2015 08:43 )

Oni o tom Kramném tak poutavě a čtivě píšou, že někdo neodolal a zkusil, jak to funguje...

chyba.tretiho.uctu ( 8. července 2015 06:14 )

co ty jsi za zku.rvenýho ču.ráka?

socky.z.blesku ( 7. července 2015 23:07 )

A kopnout do koulí by si nechtěl , kašpare ?

Zobrazit celou diskusi