Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Papež František odsloužil mši v Ekvádoru: Přišel víc než jeden milion lidí

Autor: ČTK - 
7. července 2015
05:14

Papež František dnes v Ekvádoru odsloužil první z pěti bohoslužeb, které má naplánované během nynější týdenní cesty po Latinské Americe. V přístavním městě Guayaquil se mše pod širým nebem zúčastnil asi milion věřících, kteří se sešli v místním parku Samanes, napsala agentura AP. Příležitost vidět na vlastní oči hlavu katolické církve si nenechaly ujít ani desetitisíce lidí ze sousední Kolumbie, kteří se za papežem do Ekvádoru vypravili.

František do Ekvádoru přiletěl v neděli odpoledne a v metropoli Quitu se pak setkal s prezidentem Rafaelem Correou. Dnes ráno místního času (odpoledne SELČ) se pak přesunul do největšího ekvádorského města Guayaquil. Zástupy věřících ho čekaly už na letišti, kde dokonce několika z nich zapózoval na jejich selfie. Pak se pomodlil v nedávno dostavěném chrámu Božího milosrdenství.

Mše, na niž davy lidí čekaly za jasného a horkého počasí dlouhé hodiny, přilákala i věřící z blízkých zemí: zejména z Kolumbie, ale také z Peru, Chile či Brazílie. Papež se na ně během kázání obrátil s úvahami o nezastupitelné roli rodiny, která je podle něj základem každé společnosti a je "tou nejbližší nemocnicí, první školou pro děti a nejlepším domovem pro seniory".

Papež během své první delší návštěvy rodného kontinentu navštíví kromě patnáctimilionového Ekvádoru, kde se ke katolictví hlásí 90 procent obyvatel, také Bolívii a Paraguay. Kromě zástupů věřících, pro něž během osmi dní odslouží celkem pět mší, Františka čekají setkání s politiky, duchovními i s lidmi na okraji společnosti: vězni, obyvateli slumů a nemocnými.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vog.ht. ( 7. července 2015 07:29 )

Tihle fláterničtí darmožrouti naprosto zbyteční na světě, se mají nejlíp

belaa ( 7. července 2015 06:32 )

 tolik pomatencu na jednom miste .to je des jak jsou lidi prasteny cirkev by se mela zrusit.je to banda darmozroutu.cirkev je nenazrana hladova.a nase vlada ji podporuje.hnus

Zobrazit celou diskusi