Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Demolice mostu na největší české dálnici: D1 bude do rána neprůjezdná

Autor: ČTK - 
6. července 2015
00:03

V neděli večer začala kompletní uzavírka dálnice D1 mezi Mirošovicemi a Šternovem, tedy od 21. do 41. kilometru, kvůli demolici dálničního nadjezdu u Ostředku. Skončit by měla v pondělí v 10:00. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Rýdla je na dálnici minimální doprava a uzavírka se obešla bez komplikací. Nadjezd by mohl být zbourán nejdříve za dvě až tři hodiny.

Objízdná trasa pro osobní auta vede přes Benešov. Nákladní vozidla nad 12 tun budou uzavírku objíždět přes Tábor, Pelhřimov a na D1 se opět napojí u Humpolce a opačně.

„Po uzavření místa pro dopravu pokračuje navážení písku, do kterého most po demolici spadne,“ uvedl Rýdl. 

 

Twitter Blesk Zprávy Twitter Blesk Zprávy | Blesk Zprávy

Odklízecí práce pak potrvají do čtvrtka 9. července do 08:00. Po pondělním ukončení úplné uzavírky budou silničáři ještě odvážet suť z demolovaného mostu a provádět další dokončovací práce. Pravý jízdní pás bude proto ještě uzavřen a doprava svedena podobně jako před uzavírkou do režimu dvou pruhů na Prahu a jednoho na Brno.

Příprava na dnešní akci začala už v pátek, kdy byla částečně uzavřena mimoúrovňová křižovatka u Ostředka na 34. kilometru dálnice. Od soboty je uzavřený pravý jízdní pás (směr na Brno) zhruba mezi 32. a 34. kilometrem, kde doprava do dnešního večera vedla jedním pruhem ve směru na Brno a ve dvou ve směru na Prahu.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva dopravy mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se modernizují postupně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi