Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Smrtící koupání ve vedrech: Dva muži se utopili, po třetím pátrají potápěči

Autor: dv, et - 
4. července 2015
22:54

Jen během horké soboty, kdy se teploty vyšplhaly až k 36,5 stupňům Celsia ve stínu, nepřežili vodní radovánky dva muži. Jednomu se stal osudným prokazatelně alkohol, další tělo vytáhli záchranáři z vody v Čelákovicích, po dlouhém a neúspěšném pátrání.

Nad hlavami nic netušících rekreantů u jezera Malvíny ve středočeských Čelákovicích začal v sobotu vpodvečer kroužit vrtulník a na hladině plul člun. Podle informací Blesku si měla parta přátel všimnout zhruba po hodině, že jim chybí kamarád, a proto zalarmovala policii. O pár hodin později věděli, že už se s ním nesetkají.

„Bylo zjištěno utonutí 22letého mladíka, bez známek násilí,“ řekl Blesku Zdeněk Chalupa, mluvčí středočeské policie.

Jezero Malvíny, po utonulém muži pátral i vrtulník. Jezero Malvíny, po utonulém muži pátral i vrtulník. | Čtenář Blesku

Jen o pár kilometrů dál, na oblíbeném jezeru Lhota blízko Staré Boleslavi, policie večer také začala pátrat po dalším člověku, povolala dokonce i potápěče. Ještě před půlnocí ale bylo hledání neúspěšné. 

Nezodpovědná kombinace alkoholu, vedra a přecenění svých sil zabila dalšího muže na pražském koupališti Džbán. „Muž posilněný alkoholem se vydal koupat. Bohužel to nedopadlo dobře a začal se topit. Když na místo dojely naše jednotky, bylo už pozdě,“ řekla Blesk.cz Jiřina Ernestová. 

Zobrazit celou diskusi