Výživová expertka: Pečivo nevynechávejte, je důležité
Dieta bez pečiva, po kterém se tloustne - to je rozšířený mýtus, který nás vede k odstranění pečiva z jídelníčku. Odborníci ovšem varují: Pečivo může být důležitým zdrojem živin.
Pečivo je základem naší výživy, konzumuje se po tisíce let a je zdrojem důležitých živin, např. vlákniny, kterou většinou konzumujeme v nedostatečném množství. Vyřazení pečiva tak může být problém.
Na druhou stranu – sníst koláč a usadit se k počítači není pro naši postavu zrovna to nejlepší.
"Pečivo konzumované v rozumné míře, při rozumném výdeji energie zdravému člověku rozhodně neškodí," řekla v rozhovoru pro Blesk.cz Jana Dostálová, odbornice na potraviny z Fóra zdravé výživy.
Jak si tedy vybírat pečivo? To se dozvíte v rozhovoru:
pridej si do jidelnicku fazole, cocku, zeli....to jsou prece zdrave potraviny a levne k tomu...