Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk mluvil s útočníkem z metra. Strkání do kolejiště svádí na léky

Autor: Daniela Soukalová - 
1. července 2015
14:07

Pachatel, který na začátku června strčil staršího muže do kolejiště metra Kobylisy, je dopaden. A Blesk.cz s ním mluvil! Tvrdí, že vše má na svědomí kombinace léků a alkoholu. Na celou událost si prý moc nevzpomíná. Blesku.cz ale řekl, že rozhodně nechtěl nikomu ublížit.

„Šel jsem a asi jsme nějak škobrtli o sebe, ale rozhodně jsem nikomu nechtěl ublížit. Kdybych chtěl tomu pánovi skutečně ublížit, tak ho napadnu pěstí,“ řekl nám přímo pachatel o svém činu. Přiznává také, že si z té noci moc nepamatuje. Způsobila to nejspíš kombinace léků a alkoholu.

Faktem ale zůstává, že 57letého muže strčil po zádech do metra. Celý případ teď řeší i znalci a zvažují překvalifikování případu z ublížení na zdraví na těžké ublížení na zdraví.

Video  Celý útok zachytily bezpečností kamery ve stanici metra Kobylisy  - Dopravní podnik hl.m.Prahy, Policie
Video se připravuje ...

Obvinění? Kdepak, zatím jen znalecké zkoumání

„Dotyčný byl vypátrán, jak činností kriminalistů, tak za pomocí poznatků od občanů. Nicméně nebyl obviněn. Tato osoba bude podrobena znaleckému zkoumání, jehož závěry budou podstatné proto, zda bude zahájeno trestní řízení či nikoli,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

A co vlastně budou znalci zjišťovat? Možná to, zda 42letý muž skutečně věděl, jakého jednání se dopouští nebo byl natolik pod vlivem prášků a alkoholu, že to nedokázal sám posoudil. To pak může následně rozhodonout o tom, jestli se celý případ bude řešit v trestním řízení nebo se celá věc bude řešit jen jako přestupek.

11karel11 ( 6. listopadu 2015 18:09 )

A to má jenom šátek, co budou lidé dělat, až budou muslinky u nás chodit v hábitech. Tam se dá ledacos schovat, možná v nich budou chodit i teroristé.

marie60 ( 2. července 2015 08:50 )

..čert ví.Udělají na něj ty ty ty, at´ se to neopakuje a jede se dál.

marie60 ( 2. července 2015 08:47 )

 Hajzel, nechtěl pánovi ublížit a když viděl, že pán spadl do kolejiště, tak neměl ani snahu mu pomoct a klidně si odešel.Nevěřím tomu magorovi ani slovo. Ví taky moc dobře, že se léky nemají zapíjet alkoholem.

marie60 ( 2. července 2015 08:44 )

ruudazvostravy ( 2. července 2015 00:35 )

Zapte ho vola a na svjetě bude lýp.

Zobrazit celou diskusi