Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tlouštíci, můžete se léčit v lázních! A zadarmo!

Obezní děti mohou do lázní zadarmo (Ilustrační foto)
Obezní děti mohou do lázní zadarmo (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Adam Jaroš - 
29. června 2015
19:17

Má vaše dítě kila navíc a vy si jen marně lámete hlavu, co s ním? Pošlete ho zadarmo do lázní! Lázeňskou léčbu dětské obezity totiž hradí zdravotní pojišťovny. Dospělí už si musí lázně zaplatit sami.

Dětští pacienti s obezitou mohu na doporučení praktického lékaře nebo specialisty využít lázeňskou péči hrazenou pojišťovnou.

„Lázeňská léčebně rehabilitační péče se dětem poskytuje jako péče komplexní, v délce trvání 28 dnů a s možností prodloužení na základě lékařské indikace a schválení revizním lékařem. Lázeňský pobyt se může při prokázaném efektu předchozího pobytu i opakovat (opět jako komplexní a na 28 dnů), a to do 36 měsíců od začátku základního pobytu a jedenkrát v průběhu kalendářního roku,“ říká mluvčí VZP Oldřich Tichý.

V roce 2009 bylo na tuto indikaci odléčeno 661 dětských klientů VZP, následně 578 a 602, v roce 2012 to bylo 504 dětí.

Dospělí dostanou příspěvek

Lázeňskou péči na léčbu obezity si dospělí mohou zaplatit. I jejich snahy zhubnout si ale pojišťovny váží. Kupříkladu VZP dává od letoška svým klientům příspěvek až 500 korun na snížení obezity a nadváhy. Čerpat ho mohou jak dospělí, tak děti, kteří jsou registrováni v programu Klub pevného zdraví.

Tyhle lázně léčí obezitu

Bludov

Františkovy Lázně

Janské Lázně

Jeseník

Karlovy Vary

Klimkovice

Lázně Kynžvart

Lipová-lázně

Luhačovice

Poděbrady

Teplice

Teplice nad Bečvou

Zobrazit celou diskusi