Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Třídění odpadu: Všechny koše do jednoho pytle

Autor: Pavel Schuster - 
27. června 2015
15:46

Jste svědomití a třídíte odpad? Pak se nekoukejte na tyhle obrázky, protože by vás mohly pěkně vytočit! Roztříděné odpadky končí smíchané v jednom pytli!

Pražské Holešovice procházejí celkovou revitalizací, budují se nová dětská hřiště, staví se kancelářské i bytové domy, opravují se neustále chodníky. Na ulicích také vyrostly koše na tříděný odpad. Očividně zcela k ničemu!

Je to, jako byste házeli perly sviním. Když už si totiž člověk dá tu práci, aby rozdělil, co kam patří, může se pak smutně podívat, jak jeho snaha přišla vniveč.

Na videu, které pořídil čtenář Blesku, totiž můžete vidět, jak pracovníci úklidové služby sypou obsahy košů do jednoho pytle. Jakmile se o lajdácké práci dozvěděl starosta Prahy 7 Jan Čižinský, začal jednat.

Na místo poslal kontrolu a zástupce firmy pozval na kobereček. „Ve čtvrtek jsme měli s jednatelem společnosti TÚZ schůzku a řekl mi, že pracovník byl vyhozen,“ sdělil Blesku Čižinský.

djaba ( 27. června 2015 22:25 )

Poslouchal jsem v tramvaji zklamaného uvědomělého třídiče .Nejprve po malé rekonstrukci si nechal suť odvézt kontejnerem ,jednu tunu za dva a půl ticíce kaček.Později do sběrného dvora odvezl jeden dva pytle trávy ,po osmdesátipěti kačkách .Stále byl uvědomělý a odvezl do dvora starý nábytek za třistapáďo , nadvakrát.Platí popelnici 2 700 Kč ročně a prý končí ,vezme příště malou popelničku a bude objíždět panelákové kontejnery.Já mám obavu ,že spíš založí novou skládku a ani se nedivím.

zlymikes ( 27. června 2015 17:04 )

Netřídím, protože platím za osobu a ne za popelnici. Ty máme dvě,každý jednu a ani si je nenaplníme. Jo kdysi, když jsem platil za odvoz popelnice,to jsem třídil. Ale pak to naši moudří zákonodárci změnili a tak proč bych se snažil,když mám předplaceno.

Zobrazit celou diskusi