Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rosťa chtěl vyjet autem na Sněžku: Zaplatil za to už šest tisíc

Autor: simao - 
26. června 2015
20:25

Ani to, že přišel o papíry, mu nezabránilo, aby sedl do auta a vydal se na Sněžku. Vozem. Uvízl a to, že šlo o opravdu blbý nápad, Rostislavovi připomínají i následné pokuty. Zaplatil na nich už šest tisíc korun.  

Tisícovku zaplatil Rosťa policii, pět tisíc nyní jako pokutu Správě Krkonošského národního parku. A mohlo to být i více! „Vjezd do první zóny je přestupek se sazbou od nuly do 100 tisíc korun. Správní orgán přihlédl k osobě pachatele a jeho majetkovým poměrům. Vzhledem k tomu, že na místě nevznikla škoda na okolní přírodě, rozhodl se udělit pokutu ve výši pět tisíc korun,“ vysvětlil iDNES.cz Radek Drahný, mluvčí Správy KRNAP.

„Jsem rád, že přihlédli k polehčujícím okolnostem. Víc to ale komentovat nechci,“ reagoval na udělenou pokutu řidič Rostislav Šafář, který bydlí v Hořicích. A kvůli kterému museli na stezku na Sněžku vyrazit hasiči, aby jeho zaseklé auto vyprostili.

„Chtěl jsem dojet až na vrchol. Bylo to někdy nad ránem, asi ve čtyři, a nebylo tam ani živáčka. Jenže dostal jsem se jen asi o 100 metrů výš a dál to nejelo,“ tvrdil přitom Rostislav Blesku.

Video Chtěl vyjet autem na Sněžku! "Jsi borec," chválí ho kámoši. - Tomáš Koníček, Daniel Černovský
Video se připravuje ...

 

 

 

Zobrazit celou diskusi