Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Černoška zjistila po 70 letech, že je ve skutečnosti běloška! Rodiče ji adoptovali

Verdu Byrd vychovali rodiče jako černošku. Až v 70 letech zjistila, že je běloška.
Verdu Byrd vychovali rodiče jako černošku. Až v 70 letech zjistila, že je běloška.  (Autor: Youtube.com)
Autor: shp - 
24. června 2015
13:40

Zatímco je celá Amerika nahněvaná na původem Češku Rachel Dolezal (37), která tvrdila, že je černoška, i když se narodila bělochům, prožila Američanka Verda Byrd (72) úplně jiný životní příběh. Odmalička ji rodiče vychovávali v tom, že je černoška. Pravda to však nebyla.

Verda z amerického Tesxasu se narodila jako Jeanette Beagle v září 1940 do rodiny s devíti dalšími sourozenci. Když její otec odešel od matky a ona utrpěla vážné zranění při pádu, úřady jí děti sebraly.

Jeanette potom adoptovali rodiče Ray a Edwinna Wagnerovi, finančně zabezpečená rodina z Newtonu v Kansasu. Vychovali jí jako své jediné dítě a přejmenovali na Verdu. Nikdy jí nelhali, že je adoptovaná, ale její bělošský původ byl dlouhou dobu utajen.

Když se Verda rozhodla před dvěma lety pátrat po svém původu, její už velmi stará adoptivní matka přiznala, že její rodiče byli běloši. Nic dalšího ale neprozradila a zanedlouho zemřela.

Vzala si do hrobu, že měla bílou dceru. Bylo to neuvěřitelné,“ prohlásila Verda. Původ svých rodičů nakonec vypátrala. I přes neuvěřitelné odhalení je Verda spokojená s tím, jak se věci mají a jak dosud byly.

Jsem spokojená jako černoška,“ prohlásila žena, která se jako černoška ve skutečnosti cítí. Svůj příběh se rozhodla zveřejnit poté, co celou Ameriku šokovala a zbytek světa pobavila Rachel Dolezal, původem česká běloška, která zarputile tvrdila, že je černoška.

Ona lhala o své rase. Já jsem nelhala, protože jsem to nevěděla,“ prohlásila Verda na její účet. „Vyrostla jsem bez toho, abych se vyptávala na narození, protože mi nikdy neřekli, že jsem se narodila jako běloška,“ uzavřela Verda.

Video  Černoška zjistila po 70 letech, že je ve skutečnosti běloška.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

lalia ( 24. června 2015 16:11 )

Běloška není,ani náhodou.

ma-o ( 24. června 2015 15:45 )

A to ji natírali globínem?

aronak ( 24. června 2015 14:26 )

Jára Cimrman si zase v mládí myslel, že je dívka.

Zobrazit celou diskusi