Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exšéf Letiště Praha je král Šumavy: Zámeček od státu za hubičku

Autor: Eva Pospíšilová - 
24. června 2015
14:35

Má vilu vedle Janouška, druhou opodál a teď i panství na Šumavě za hubičku od Ministerstva obrany. Kdo? Exšéf státních firem Letiště Praha a ČSA Miroslav Dvořák (44). Navíc od eráru má 150 milionů jako prémii!

Zatímco historický Král Šumavy si nahrabal coby pašerák, tomu současnému, Miroslavu Dvořákovi, stačí být miláčkem českého státu. Po největší odměně v historii za privatizaci letiště přišel ještě levně k šumavskému panství!

Jde o bývalé školicí a rekreační zařízení s budovou zámečku, kapličkou a několika dalšími budovami v šumavských lesích. Celý areál včetně antukového kurtu a pozemků o výměře přes 1,9 ha ho stál 10,1 milionu korun. No, nekupte to…

Armáda přitom na začátku prodeje chtěla za zařízení zhruba o deset milionů víc. Jak je to možné? Exšéf státních firem Blesku vysvětlení nenabídl. Na otázky nereagoval.

„Dlouho se to nemohlo prodat. Povedlo se to až v pátém kole,“ řekl k prodeji Jan Pejšek z Ministerstva obrany s tím, že za dvojnásobnou cenu o areál nikdo zájem neprojevil a tak se postupně vyvolávací cena snižovala…

To by asi bylo i přijatelné vysvětlení, kdyby za Ministerstvo obrany nepodepsal kupní smlouvu Josef Lachman. Muž, kterého později policie zatkla kvůli kšeftování s armádním majetkem pod cenou...

Co všechno si koupil?

✔ Bývalé vojenské školicí zařízení, které se nachází v CHKO Šumava u Hartmanic.

✔ Areál tvoří bývalý zámeček, dvě další budovy pro rekreaci, přestavovaný objekt bývalé stodoly, kaplička, lyžařský vlek a příslušenství (požární nádrž, žumpa, kanalizace, antukové hřiště, kašna, vrtaná studna, vodovodní přípojka).

✔ Některé části areálu byly prohlášeny za nemovitou kulturní památku (vila, park s kašnou včetně pozemků, kaple sv. Marka, movité vybavení vily – 6 ks krbových kamen a 3 ks mobiliáře).

✔ Součástí prodeje jsou pozemky o výměře přes 1,9 ha a dále pak také lyžařský vlek o délce 494 m.

popocatepetl ( 24. června 2015 18:26 )

Šok. Doufám, že to Stropnický zruší, jako zrušil prodej pražských kasáren u Florence. Když se udělá oznámení o prodeji majetku jen vybraným, snadno si ho za pár šupů koupí pan vyvolený. Tak to asi bylo.

lalia ( 24. června 2015 16:05 )

Společnost aerolinie ,letiště Václava Havla : ti nahoře si rozdávají miliony a ti co makají a mají noční služby za okýnkem berou 10 000,-Kč .Je to spravedlivé ? Je vůbec něco spravedlivé u nás ????? O Janouškovi škoda řečí.

Zobrazit celou diskusi