Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Móda, která vás dostane na vozík: V úzkých kalhotách hrozí ochrnutí!

Superúzké kalhoty vás můžou dostat do pořádných problémů...
Superúzké kalhoty vás můžou dostat do pořádných problémů...  (Autor: ČTK)
Autor: bru, ČTK - 
23. června 2015
09:16

Vypasované kalhoty vás mohou stát cit v nohou. Upozornil na to děsivý případ mladé ženy, která ve „skinny“ kalhotách vybalovala věci z krabic a v podřepu strávila desítky minut. Postupně přestala nohy ovládat a nakonec upadla. Bezmocně ležela na podlaze celé hodiny...

Sedět na bobku v supervypasovaných úzkých džínsech, které jsou posledním módním trendem, může způsobit zdravotní problémy i dočasné ochrnutí. Varovali před tím australští lékaři, kteří informovali o případu pětatřicetileté ženy, jež dočasně ztratila cit v nohách poté, co během stěhování několik hodin v podřepu vybalovala krabice. Tento nezvyklý případ popsali v britském odborném časopise Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

„Žena měla na sobě vypasované ‚skinny‘ džínsy, které byly během dne čím dál tím méně pohodlné,“ uvedli lékaři. „K večeru začala ztrácet cit v nohou, přestávala je ovládat a měla problémy s chůzí. Nakonec zakopla a upadla. Nebyla schopná vstát a na zemi ležela celé hodiny, než ji někdo našel.“

Podle lékařů nedokázala správně pohybovat prsty na nohou a kotníky a úplně ztratila cit v dolní polovině nohou. Normální chůze byla schopná opět až po čtyřech dnech. Odborníci v nemocnici v Adelaide došli k závěru, že její stav způsobily těsné kalhoty ve spojení s podřepem, což omezilo krevní oběh ve svalech na nohou. Také nervová vlákna byla dlouhým stlačením poškozená, což vedlo ke ztrátě citlivosti a schopnosti ovládat dolní končetiny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

uzovka ( 23. června 2015 10:09 )

s úzkýma kalhotama to nemá co dělat! tak klidně holky noste krásné legíny, je to pěkné!

uzovka ( 23. června 2015 10:05 )

paní byla asi blbá, ale když mě začnou brnět nohy ap. příznaky, tak vstanu a protahnu se. nejdýl jsem seděla 5 hodin v letadle a ani tam se mi toto nestalo, ale když jste v dřepu, tak je to cítit, proto pozor!

Zobrazit celou diskusi