Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nebezpeční vrazi se prokopali z vězení: Nástroje jim za mříže propašovali v masu?!

Autor: ČTK - 
23. června 2015
08:02

Policisté nadále pátrají po dvojici nebezpečných vrahů, kteří před více než dvěma týdny uprchli z přísně střežené věznice na severu státu New York. Narazili přitom na stopu DNA mužů zhruba 30 kilometrů od věznice. Policie zároveň nejspíš objevila způsob, kterým dostali do věznice nástroje potřebné k útěku.

Podle zdroje CNN dvojici nebezpečných vězňů zřejmě někdo z kompliců propašoval náčiní k vyřezání děr do větracích šachet v mase.

Biologické stopy Richarda Matta (48) a Davida Sweata (44) objevili policisté v lovecké kabině ve venkovské oblasti západně od obce Dannemora. Podle místního prokurátora svědci viděli, jak odtamtud kdosi vybíhá a prchá pryč.

Za poslední dny jde o jednu z nejkonkrétnějších stop, které přineslo jinak marné pátrání po uprchlých zločincích nalézajících se na americkém seznamu 15 nejhledanějších uprchlíků.

Vyšetřovatelé podle zdroje CNN dospěli k závěru, že nástroje potřebné k vyřezání děr do ocelové konstrukce potrubí, které odsouzeným vrahům posloužilo k úniku, se možná do jejich rukou dostaly prostřednictvím potravy. Policie nyní řeší, zda jim je zprostředkovala vězeňská instruktorka v krejčovské dílně Joyce Mitchell obviněná z napomáhání k útěku.

Joyce Mitchell byla s oběma domluvena, že na ně bude po útěku čekat s vozem, na poslední chvíli se však nervově zhroutila, zamířila k lékaři a odtud do rukou policie. Uprchlíci proto museli vymyslet náhradní variantu útěku. Sweat si odpykával doživotní trest za vraždu zástupce šerifa v roce 2002, Matt dostal o pět let dříve trest 25 let vězení za únos svého šéfa, kterého zabil a rozporcoval. Joyce Mitchell, která s jedním nebo oběma z nich podle amerických médií měla sexuální poměr a dohodla se s nimi na vraždě svého manžela, hrozí až osm let vězení. V souvislosti s útěkem byl suspendován rovněž jeden z dozorců.

marti33 ( 23. června 2015 08:19 )

Škoda že Blesk nezveřejňuje fotky černochů co by pachatelů tr.činů.

Zobrazit celou diskusi