Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Česko v obklopení uprchlíků! Tisíce běženců k nám míří z Maďarska

Autor: shp - 
22. června 2015
05:03

Češi mají strach z uprchlíků! Sociálními sítěmi se šíří komentáře plné obav, ale i nenávisti. A cizinecká policie zadržuje na našem území čím dál tím více běženců. Jak navíc ukazují fotky z Maďarska, směrem na Česko míří tisíce běženců…

Já jako jedna z mála tuto kulturu poznala a nemluvím jen o muslimech, ale všech obyvatelích západní Afriky. To, co sem přijde, nechcete, to mi věřte. Nejde jen o střet kultur, já tam viděla spousty lidí umírat u silnic na vážné nemoci,“ píše na Facebooku Nikola B. a její komentář má dvě desítky lajků.

Je vidět, že mají Češi z uprchlíků strach. Ne všichni uživatelé však souhlasí, byť to vypadá, že jsou v menšině. „Nebuďme rasisté,“ nabádá další uživatel stejné sociální sítě. Spousta uprchlíků opustila domovinu kvůli válkám, protože chtějí ochránit své rodiny.

Češi mají strach především kvůli fotografiím ze zahraničí. Snímky z Maďarska zachycují tisíce proudících uprchlíků, kteří míří směrem na Česko. A někteří lidé si myslí, že se u nás usídlí. Běženci přitom v drtivé většině případů nemíří přímo do Česka. Naši domovinu využívají jako tranzitní stanici k cestě dál.

Většinou míří do Velké Británie nebo Německa. K dopravě využívají často mezinárodní vlaky. Policisté v noci ze soboty na neděli zadrželi v Břeclavi 12 uprchlíků. Cizinci bez dokladů pocházeli ze Sýrie, Afghánistánu a Gambie. Dalšího Afghánce policisté zadrželi také v sobotu v autobusu z Rakouska.

Další běžence přitom zadrželi policisté v pátek. Šlo o 13 lidí. „Jsou to osoby převážně ze Sýrie, Pákistánu, Somálska nebo třeba Íránu. Policisté nyní budou zjišťovat, za jakých okolností se do České republiky dostaly,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Situace s uprchlíky se týká i našich sousedů na Slovensku, kam to mají uprchlíci z Maďarska blíže. V sobotu se v Bratislavě konala proti běžencům demonstrace, která se zvrhla v malou pouliční válku.

A figurovali v ní i Češi. Zadrženo bylo 60 Čechů, někteří z nich byli chuligáni, kteří se přijeli přiživit na pouličním konfliktu. 41 Čechů je podezřelých z trestného činu výtržnictví. Jak je vidět, napětí eskaluje…

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

saslik123 ( 26. června 2015 14:17 )

Zoufalá situace zoufalé činy, nebylo by lepší zvolit komunisty? Aspoň by nás EU dobrovolně vykopla, protože komunistická země nesmí být členem EU. Ať nám radši diktují naši než papaláši z Bruselu. Zavřeli by se hranice a hotovo .

123automobil ( 26. června 2015 10:46 )

salto ( 24. června 2015 09:20 )

Sláva, alespoň oživí naši zdegenerovanou genovou výbavu...

rada42 ( 23. června 2015 06:15 )

Evropa si sama dělá problémy svou falešnou humanitou v této podobě imigrantů - tohle nedopadne dobře...

y.susenka ( 23. června 2015 00:07 )

jo, a oni se sjednotí a půjdou po tobě, kapso kde žiješ

Zobrazit celou diskusi