Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemřel nejtlustší muž Británie: Vyjedl se až na 413 kilo!

Carl Thompson se vyjedl na děsivých 413 kilo. Zabilo ho to.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: štš - 
21. června 2015
21:25

Byl považován za nejtlustšího muže Velké Británie, vážil těžko uvěřitelných 413 kilogramů. Teď je Carl Thompson (†33) po smrti. Lékaři ho přitom varovali, že jestli nezhubne, zemře. A on je prosil o pomoc…

Carl byl jako děcko štíhlý jako proutek, relativně normální váhu si udržoval i v dospělosti. Vše se ale změnilo poté, co mu v roce 2012 zemřela máma. Její odchod ho zdrtil a on začal hledat útěchu v jídle.

Brzy se vykrmil na téměř 400 kilo a kynul dál. Poslední roky trávil střídavě doma v Doveru a v nemocnici, kde ho léčili mimo jiné ze septikémie (těžká bakteriální infekce postihující celý organismus) a dalších chorob, které si způsobil přejídáním a nezdravými potravinami.

Doktoři mu kladli na srdce, že jestli nezhubne, zemře. Uplynulý rok pak ležel v podstatě nepřetržitě ve své posteli, kam na něj jezdili dohlížet pečovatelé.

Jídlo – nejčastěji „čínu“ a pizzu – si nechával vozit domů před dveře. Před měsícem poskytl anglickým médiím rozhovor, v němž prosil o pomoc. „Chci zhubnout, ale potřebuji rady od odborníků,“ vzkázal. Už se však nedočkal…

Zobrazit celou diskusi