Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Starosta Londýna seřval taxikáře: „Jdi do pr*ele a chcípni!“

Londýnský starosta nadával taxikáři, jako kdyby byl ve čtvrté cenové.
Londýnský starosta nadával taxikáři, jako kdyby byl ve čtvrté cenové.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
19. června 2015
15:54

Starosta Londýna Boris Johnson je nechvalně známá figurka anglické politiky. A není to tak dlouho, co způsobil další skandál. Po roztržce s taxikářem hulákal na celou ulici nadávky jako ve čtvrté cenové.

Někteří z Londýňanů ho milují – tvrdí o něm, že je vtipný a zábavný a vůbec celkově velmi oblíbený mezi voliči konzervativců. Jiní ho nenávidí, označují ho za líného a neupřímného rasistu a homofoba, kterého nezajímají těžce pracující lidé.

Rovněž se mezi jeho nepřátele v poslední době řadí i řidiči taxíků. Myslí si totiž, že Boris málo hájí jejich zájmy v parlamentu. Taxikáře totiž nyní ohrožují soukromí řidiči z aplikace Uber.

A právě kvůli tomu se Johnson uprostřed ulice hádal s řidičem taxíku. Ten ho nařkl, že nečiní dostatečná opatření na ochranu zájmů řidičů před Uberem. Johnson měl podle všeho slézt ze svého kola a pořádně od plic taxikářovi vynadat.

"Proč nejdeš do pr… a nechcípneš, proč nejdeš do pr… a nechcípneš," křičel na něj přes celou ulici. Taxikář na něj zařval ať sám chcípne a jel dál. Video střetu oblétlo všechna britská média, přesto se Johnson odmítá omluvit.

I člověk blízký Johnsonovi se ho zastává. Tvrdí, že muž byl pravděpodobně "sériový provokatér". Ani generálnímu tajemníkovi asociace taxikářů to nepřijde jako něco hrozného. Prostě se spolu pohádali dva dospělí muži, navíc to bylo v noci a nebyly u toho žádné děti.

Zobrazit celou diskusi