Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelec z kostela chtěl rozpoutat rasovou válku: Guvernérka pro něj chce trest smrti

Autor: ČTK - 
19. června 2015
14:51

Střelec z kostela v Charlestonu na jihovýchodě USA, kde ve středu zemřelo devět černochů, se dnes přiznal ke svému činu. Informovala o tom televize CNN s odkazem na policejní zdroje. Jednadvacetiletý Dylann Storm Roof prý vyšetřovatelům řekl, že chtěl zabíjením černochů rozpoutat rasovou válku. Guvernérka státu Jižní Karolína vyzvala k tomu, aby za svůj čin dostal trest smrti.

Policisté ve čtvrtek převezli Roofa ze sousední Severní Karolíny, kam po činu uprchl, zpět do Charlestonu v Jižní Karolíně, kde by dnes měl předstoupit před soud, který má rozhodnout o jeho vazbě. Během prvního výslechu se podle dvou nejmenovaných policistů přiznal a prohlásil, že měl v úmyslu zahájit rasovou válku.

Pistoli kalibru .45 si podle zmíněných vyšetřovatelů citovaných CNN koupil sám. Média přitom ve čtvrtek uváděla, že dostal zbraň od otce jako dárek k dubnovým narozeninám. Podle CNN však možné vysvětlení spočívá v tom, že od otce dostal jako dárek peníze a za ně si pistoli pořídil.

„Jednoznačně budeme chtít, aby dostal trest smrti,“ řekla dnes podle agentury AP jihokarolínská guvernérka Nikki Haleyová o mladíkovi, který byl podle jednoho ze svých známých přesvědčen, že „černoši přebírají vládu nad světem“.

buban ( 19. června 2015 17:38 )

Řekla bych, že o tom se, bohužel, rozhoduje jinde.

buban ( 19. června 2015 16:24 )

Kdo komu kam začne posílat imigranty-můžete být konkrétnější? Jinak váš příspěvek vyznívá jako trapný výkřik do tmy.

tajna1509 ( 19. června 2015 15:18 )

ten chlapec ma pravdu copak to nikdo nevidi co ty cerne huby dokazou ?????

Zobrazit celou diskusi