Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Miliardář Donald Trump chce vystřídat Obamu: Kandiduje na prezidenta Spojených států!

Donald Trump kandiduje na prezidenta Spojených států.
Donald Trump kandiduje na prezidenta Spojených států.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
16. června 2015
18:06

Americký miliardář Donald Trump dnes potvrdil, že se bude ucházet o křeslo prezidenta Spojených států. Podnikatel, jenž byl mnoho let ženatý s Čechoameričankou Ivanou Trumpovou, se tak příští rok zúčastní republikánských primárek. V Republikánské straně má zatím 11 soupeřů, několik dalších spolustraníků pak kandidaturu zvažuje.

„Budu nejúžasnějším prezidentem zaměstnanosti, kterého kdy bůh stvořil,“ prohlásil realitní magnát, jenž dnes ve svém newyorském mrakodrapu Trump Tower zahájil svou předvolební kampaň.

Z dosavadních republikánských uchazečů o prezidentský úřad je za velkého favorita považován někdejší republikánský guvernér amerického státu Florida Jeb Bush. Úřad přitom už zastávali jeho bratr i otec, George Bush mladší a starší.

Stávajícího demokratického prezidenta Baracka Obamu by po volbách v listopadu 2016 mohla nahradit i demokratická kandidátka Hillary Clintonová, která je nejnadějnější ze zatím čtyř známých uchazečů o prezidentskou funkci za Demokratickou stranu.

jarypadlo ( 17. června 2015 06:21 )

 Antisexy je slabý pojem,xicht ja rozšlápnutý exkrement a sebevědomí jako zamlada,samolibý stařec-prostě nejúžasnější./asi vůl/

xxxx678 ( 16. června 2015 18:23 )

Velmi úspěšný muž,o tom žádná.Ale když on je tak,jak bych to jen napsala..no,tak - "antisexy"

Zobrazit celou diskusi