Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dejte nám nový domov, hned! Imigranti se vzbouřili na ostrově Lesbos

Autor: ČTK - 
15. června 2015
22:12

Chtějí nový domov a chtějí ho hned! Stovky blízkovýchodních uprchlíků včetně žen a dětí se dnes vzbouřily na řeckém ostrově Lesbos, kde migranti hledají záchranu před násilím panujícím v Sýrii a Iráku. Demonstranti žádali lepší životní podmínky, urychlené vyřizování azylové registrace a zajištění osobní bezpečnosti.

Bezprostřední příčinou nepokojů byl incident Syřanů a Iráčanů s afghánskými imigranty v jednom z uprchlických táborů. Proti násilnostem zakročila řecká policie, která začala bez rozlišení všechny přistěhovalce bít. Tři lidé byli podle řeckých lékařů ošetřeni v nemocnici.

Na protest proti policejnímu násilí několik set lidí pochodovalo do města Mytilini, které je na ostrově Lesbos hlavním přístavem. Životní podmínky jsou podle syrských a iráckých demonstrantů neúnosné, v táborech není zavedena elektřina a chybí základní hygienické vybavení. Není to tábor, je to neštěstí,“ stěžoval si jeden z nich.

Do Řecka letos už dorazilo na 50 000 uprchlíků, zatímco ve stejné době loni jich bylo 6500. Ostrov Lesbos ležící nedaleko turecké pevniny je častou vstupní branou, podle OSN až polovina uprchlíků cestuje do Řecka právě tudy.

mandat ( 11. srpna 2015 15:06 )

Zapominaj, ze nalezli bez pozvani do cizi zeme,roztahuji se tam,doklady snad maji mit svoje.Neni povinnost Recka nekomu cizimu vydavat doklady.Je jich tam kolem 60 tisic,kdo ma na rychlo pro takove nevychovance pripravovat ubytovani atd.Nevazi si toho, ze se jich Rekove ujali a ze je zivi.Tak at jsou zpet domu.

jete ( 19. června 2015 10:53 )

...a helemese,to u ná také známe,že???Dejte nám a hned,jinak uvidíte.No a my dáváme hned a vidíme....lůza kam oko dohlédne...

ad-ga ( 16. června 2015 09:25 )

všechny do jednoho nalodit a poslat šupem zpátky, ať si udělají pořádek ve své vlasti.

bjuno ( 16. června 2015 08:52 )

Nebylo by levnější odvézt je zpět a "zaminovat" evropské pobřeží? Na každé přibližující se plavidlo viditelně s imigranty zaútočit a potopit je? Je to tvrdé, ale řešení to je! MY JE ROZHODNÉ NECHCEME!!!!! Za chvíli budou mít větší práva než původní obyvatelstvo (že ano paní Šabatová?? ) !!!! Už to vidíme na jedněch přivandrovalcích podobné barvy jak to tady dopadá !!!!!

mandat ( 16. června 2015 07:57 )

V Nemecku nam uz 20 let tvrdi, ze je tam jen 10 milionu muslimu, pritom kazdy rok jich par milionu prijde, kazda rodina ma prumerne 10 - 12 deti.Tak SRN lze ve svych statistikach. Spis to vypada, ze je Nemcu jen 10 milionu a zbytek cizinci.Muslimove maji v kazdem meste mesitu,mnozi se jak podkani, nemakaji, max. delaji obchody a ilegalni ksefty.Z Turecka se vozi drogy,ziji z podpory, jeste posilaji sve zeny a deti ke katolikum a tam dostanou dalsi penize.V Turecku si stavi baraky a v Nemecku jsou socialni pripadi.Ted oficielne je par tisic uz v Nemecku,nejake rodiny si uz vzali nejake utecence.Ve Francii a Italii delaji bordel, to se k vam do Cech ani nedostane.jak tam, vykradaji obchody, obtezuji zeny a zdemolovali v Parizi za jedno dopoledne dve ulice.Park v centru Parize zamorili vykalama, pozaduji ubytovani, hotely a internet.Kazdy ma fungujici mobil.To nejsou zadny chudaci, to je banda kriminalniku, co ma za ukol sirit islam v Evrope.

Zobrazit celou diskusi