Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Léto zkomplikuje život řidičům: Blesk exkluzivně zjistil uzavírky po celém Česku

Autor: Eva Pospíšilová - 
16. června 2015
06:10

Pekelné bude letos léto na českých silnicích. Blesk získal přehled uzavírek, které nás čekají. A nejhorší to samozřejmě bude během prázdnin, září a října.

„Letos zahajujeme výstavbu 123 kilometrů nových dálnic, zároveň opravíme silnice I. třídy a dálnice téměř na třech stovkách různých míst v republice,“ shrnul pro Blesk ministr dopravy Dan Ťok (56, za ANO).

„Chtěl bych se proto všem řidičům omluvit za komplikace, a to i s ohledem na blížící se prázdniny. V předchozích letech na opravy nikdo moc nemyslel, tak teď nám nezbývá než snést trable spojené s objížďkami a zpomalením na spravovaných silnicích,“ dodal.

Kde všude se bude opravovat, se podívejte sami do tabulky či rovnou do aplikace na adrese: http://mapa.dopravniinfo.cz/

Detailní mapu naleznete zde!

Mapa oprav silnic v Česku Mapa oprav silnic v Česku | Ředitelství silnic a dálnic ČR

 

bizon_pepa ( 16. června 2015 09:41 )

Za to, že se nejsou schopni domluvit a opravy koordinovat. Proto se stává, že některé opravy nemají ani průjezdné objízdné trasy. To že silnici rozvrtají, pak se týden čeká na finišer a zdůvodní to technologickou přestávkou, patří už jen ke koloritu. PS: Srážky samozřejmě mají pouze minimální vliv na opravy různých mostků a propustí pod silnicí. Přesto se každá propust opravuje několik měsíců. Takřka vždy víc, jak půl roku. Na závěr si pak politici plácají po zádech, kolik toho proinvestovali a jak jsou dobří. Pozor. Nechválí se zato kolik opravil nebo postavili cest. Chválí se za to kolik proinvestovali.

bizon_pepa ( 16. června 2015 08:38 )

Bohužel za to může vláda, vedení krajů a vedení okresů. Opravy neměly nijak připravené a teď když mají peníze, tak potřebují za každou cenu utratit.

moiaza ( 16. června 2015 08:17 )

Jedinné místo kam si krásně odpočinu je vysoko v horách. A tam snad kolony aut nebudou. Spokojim se v nejhorším případě s Vysokými Tatrami. Čím výš, tím lépe. Nemusím být každý rok v Alpách.

XLADI ( 16. června 2015 08:01 )

Mapa k ničemu silnice I33 Hradec Králové - Jaroměř se opravuje a nikde ani zmínky. Ani na tudyne.cz ani na dopravniinfo.cz. Ale bude to velký cca od Trotiny až po Hradec Králové k úseku opravovanému vloni.

Zobrazit celou diskusi