Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Prestižní gymnázium PORG zatrhne mobily i o přestávkách

Mobilům ve školních lavicích asi odzvoní
Mobilům ve školních lavicích asi odzvoní  (Autor: profimedia)
Autor: sou - 
15. června 2015
14:25

Malých mobilních maniaků je čím dál víc i ve školách. Žáci už na prvním stupni tráví celou přestávku „pověšeni na síti“ v mobilním telefonu nebo tabletu. Podle časopisu Týden tak může přijít jejich zakázání ve školách. První je zakážou už od září a žáci je nebudou moci používat ani o přestávce.

Jedním z odpůrců mobilů ve školách jsou i tři vzdělávací zařízení pod hlavičkou PORG, které od začátku příštího školního roku omezí používání těchto přístrojů. Nově se v jejich školním řádě objeví, že mobilní telefon ani tablet není považován za školní pomůcku. Jejich používání omezili i o přestávkách: „O přestávkách zůstává mobilní telefon vypnutý nebo v tichém režimu a uložený v tašce.“ 

Podle časopisu Týden je čím dál častější pohled do třídy, kdy o přestávce vedle sebe sedí nejlepší kamarádi a místo povídání jen „datlují“ do mobilů zprávy. Hašteření a komunikaci vystřídala konverzace v jednoduchých větách a zkratkách přes sociální sítě.

Školy tak stále častěji řeší problém, kdy jsou děti na svých mobilech závislé a věnují jim svůj veškerý volný čas. Rodiče škole v tomto ohledu moc nepomáhají. Chtějí mít nad svými dětmi dozor.

„Dnes a denně vidím, že jsou žáci z domova vedeni tak, že jsou na telefonech téměř závislí a nedají je z ruky. Hned ráno telefonují rodičům, že už jsou ve třídě, což se ještě dá pochopit. Pak ale každou přestávku po hodině informují maminku, jakou dostali známku a co zrovna probírali za látku,“ sděluje svou zkušenost Hana Stýblová, ředitelka Základní školy Plzeň-Božkov pro Týden.

Jestli se k PORG přidají i další školy, ukáže až čas.

djaba ( 15. června 2015 21:10 )

Táhne mi na sedmdesát ,tak si utři nudli z tabletu .

dingous ( 15. června 2015 15:37 )

a proč si pořizujou dítě, aby ho celej den neviděli ??  

1pravda1 ( 15. června 2015 15:04 )

A učitelům také zakázat, aby sdělovali nějaké instrukce svým vlastním dětem o přestávce, je to naprostá kravina, proč by si dítě o přestávce nemohlo smskovat s rodičem, kterého nevidí celý den!

djaba ( 15. června 2015 14:57 )

Obsluhovat počítač či chytrý mobil je pro většinu dospělých slušný problém .A pochopit mládež s tabletem či mobilem dospělí nechtějí . Když tomu nerozumím ,tak to zakážu .Není to jak vystřižené z čb.filmu Cesta do hlubin študákovy duše ?

lunatic ( 15. června 2015 14:37 )

Souhlasím-studenti by si totiž měli umět vystačit se střelnými zbraněmi

Zobrazit celou diskusi