Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Se „stodvacítkou“ kolem světa: Autem na inzerát jedou skauti do Japonska

Autor: jn - 
14. června 2015
08:20

Z Česka 13 500 kilometrů až do Japonska? A ve staré škodovce? Proč ne! Skauti Jakub Pejcal (26) a Aleš Cahlík (23) se na dobrodružnou cestu napříč kontinenty z Jihlavy vydali v sobotu se škodovkou 120L. Pomalu muzejní exponát si sehnali na inzerát.

Cílem dvojice je celosvětové setkání skautů a skautek – Jamboree, které se letos koná od 28. července do 8. srpna v Yamaguchi poblíž japonské Hirošimy.

Při startu v Jihlavě se dobrodruzi nechali od přátel roztlačit. „Tento způsob startování jsme si nechali jen na domácí půdu. Věříme, že na cestě už nebude zapotřebí,“ svěřil se Aleš.

Trasu dlouhou více jak 13 500 kilometrů, vedoucí přes Polsko, pobaltské země a Rusko, absolvují za téměř dva měsíce. „Chceme ukázat světu schopnosti našich skautů a kvalitu českých výrobků,“ tvrdí Jakub. Moc se těší na široké pláně sibiřské tajgy. „Na tu prázdnotu, která člověka nutí přemýšlet o vlastním bytí,“ řekl. Strach má hlavně z ponorky. „Budeme příliš dlouho zavření v jednom autě, ale zvládneme to,“ věří.

Dvojice svou výpravou naváže na expedici do rumunského Banátu z loňského srpna. Jakub a Aleš se účastnili i expedic za polární kruh, k Bajkalu nebo k nejvyšším vrcholkům Evropy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 15. června 2015 07:19 )

 A to jako chtějí reprezentovat Česko odpadem ,který již tehdy jako nový byl předražený šrot ? No skautíci ,pak není div ,že nás ve světě vidí jako negrámoty v krojích jezdící na povozu s volkem ,v lepší variantě v čepici ve škodovce nalepeni s vyvaleným okem na zamlženém skle.

Zobrazit celou diskusi