Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rakousko nechce uprchlíky! Žádá kvóty pro všechny země EU, včetně Česka

Autor: ČTK - 
13. června 2015
13:04

Rakousko přestalo vyřizovat žádosti o azyl, sdělila dnes ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová. Vídeň se tak podle ní snaží tlačit na další země Evropské unie, aby více pomáhaly v přebírání přistěhovalecké vlny na starý kontinent.

Vyzvala evropské partnery ke stanovení kvót pro přijímání imigrantů. Mimo jiné Česko a ostatní státy visegrádské čtyřky (V4) odmítají podobné přerozdělování uprchlíků.

Rakousko nehodlá dále udělovat tolik azylů a chce být méně atraktivní pro přistěhovalce z jiných kontinentů, které si podle ministryně musejí brát i další unijní země. „Zatím jsme (od partnerů) slyšeli jen izolovaná prohlášení o záměrech, která nás nikam neposunula,“ uvedla v místním tisku rakouská politička před úterním zasedáním ministrů vnitra všech 28 členských zemí EU.

Počet žadatelů o azyl v Rakousku se podle Vídně v lednu až dubnu zvýšil o 160 procent.

Evropská komise navrhla řešit příchod desetitisíců imigrantů z Afriky a Blízkého východu zavedením kvót, které by určily počty přijatých běženců v jednotlivých členských zemích. Vedle států V4 je také proti například Británie. Výhrady mají i Německo a Francie, které by dohromady měly podle návrhu přijmout téměř 40 procent běženců.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 14. června 2015 10:55 )

Já vím, blbečkové, pravda vám nejde pod rypák a tak prej demagogie. Každé právo je třeba posuzovat v historickém kontextu. Jinak nám budou utíkat doktoři (už utíkají) a budou se tu usazovat nekvalifikovaný Arabové, navíc infikovaný terorismem. Lidská práva v té podobě, jak je omílali antikomunisté, nikde neexistují. Byly dobrý akorát jako zbraň proti socialistickým zemím.

babana ( 13. června 2015 17:36 )

Dobrýýýý

mortis69 ( 13. června 2015 17:22 )

Pí-čo

babana ( 13. června 2015 17:21 )

A co jsi napsal, tak v kontextu s problematikou o které se píše a zde dikutuje, je demagogický žvást.

mortis69 ( 13. června 2015 17:20 )

Super bomba-frajere

Zobrazit celou diskusi