Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Češka se vydávala za černošku! Svou proměnu dotáhla do dokonalosti

Autor: INT, lm - 
13. června 2015
08:55

Amerika žije velkým skandálem! Rachel Dolezal, běloška s českými kořeny, po léta předstírala, že je černoška, a dokonce stanula v čele organizace hájící lidská práva lidí s jinou barvou kůže.

Rachel Dolezal stojí v čele prestižní organizace National Association for the Advancement of Coloured People (Národní organizace pro zlepšení postavení lidí s jinou barvou kůže). Sama o sobě tvrdí, že má černošskou krev, a dokonce o životě černochů přednáší na univerzitě. Teď se ale přišlo na to, že je to jeden velký podvod!

Médiím se podařilo vypátrat rodiče podvodnice. Oba jsou běloši a svou dceru neviděli léta. „Ve svém životě nás nepotřebuje. Nechce, aby ji někdo viděl s námi, protože by jí to pokazilo image,“ řekla její máma Ruthanne televizní stanici CNN.

Zároveň oba svorně popírají, že by jejich dcera měla černošské kořeny. Rodina má prý české, švédské a německé předky. Na české kořeny navíc odkazuje i příjmení rodiny, které nejspíš původně znělo Doležal.

Rachel v mládí vyrůstala se čtyřmi černošskými dětmi, které rodina adoptovala. Rodiče tvrdí, že Rachel se vždy obklopovala přáteli z jiných etnik a později zřejmě převzala jejich identitu.

Sama Rachel pak tvrdila, že její otec-běloch je vlastně nevlastní a její pravý táta je černoch. S rodiči se prý nestýká, protože na ni byli hrubí. Po vypuknutí skandálu s médii příliš nekomunikuje. Vůbec mě nezajímá, co si o mně myslíte,“ odsekla na otázky novinářů. „Považuji se za černošku,“ dodala neústupně. Za rodiče se ale postavili i její adoptovaní sourozenci, kteří o sestře tvrdí, že akorát „přiživuje rasismus“.

makmark ( 13. června 2015 23:59 )

Kdovi, jestli znama lekarnice Doleželova taky nepredstita, ze je lekarnice

vosavopruz ( 13. června 2015 21:37 )

já bych to hned poznal,kdyby si sundala....a rozkročila

gogo ( 13. června 2015 17:05 )

Ona je původem Češka, ale ti, co jí to baštili byli Američané. Musíš, namísto vulgarit, se pokusit pozorněji číst..

anka ( 13. června 2015 16:30 )

ja bych ty lesby a gaye tak smahem neodsuzovala...nevis o tom nic, ja taky ne....ono hodne si bralo jine lidi, protoze si mysleli, ze jsou bi sexualni, odmitali si priznat, ze jsou gay a tak podobne.....takze nemuzeme smahem rici, ze lhali.

anka ( 13. června 2015 16:26 )

rozdil je, ze jeden tim trpel cely zivot, ze treba pred 20 lety spolecnost jeste prijimala takove lidi jinak nez dnes... a jedna lhala jenom proto, aby se citila zajimavejsi nebo nevim proc....

Zobrazit celou diskusi