Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Členku Pussy Riot zase zatkli: Šila na náměstí ruskou vlajku

Autor: ljš - 
12. června 2015
18:41

Chtěla upozornit na otřesné podmínky vězněných žen v Rusku, nakonec sama skončila za mřížemi policejní dodávky. Členka skupiny Pussy Riot a politická aktivistka Naděžda Tolokonnikovová byla zatčena na moskevském náměstí, když chtěla s další dívkou symbolicky ve vězeňském mundúru sešít ruskou vlajku.

Tolokonnikovová ví o otřesných podmínkách v ruských věznicích a trestaneckých táborech mnoho. Sama v jednom z nich totiž strávila více než rok. Uvězněna byla za to, že spolu s dalšími dvěma členkami skupiny Pussy Riot, kterou v Česku proslavil svým nevybíravým výrokem především prezident Miloš Zeman, v moskevské katedrále zpívala písně proti prezidentu Putinovi.

V táboře začala na protest proti nelidskému zacházení držet hladovku a prostřednictvím svého manžela pak zveřejnila dopis, v němž upozorňovala na neustálou šikanu, ponižování, hlad a sedmnáctihodinovou pracovní dobu.

V pátek proto spolu s další aktivistkou Kaťjou Nanaševovou vyrazila ve vězeňském mundúru s falešným číslem na náměstí a přivezla si šicí stroj. Na něm chtěly ženy symbolicky sešít tři pruhy ruské státní vlajky. Dřív než to ale stihly udělat, je zatkla policie a odvezla je v zamřížované dodávce na stanici. Obě dívky si však ještě udělaly památeční selfíčko, které hned zveřejnily na Twitteru. Na policii jim pak jejich příznivci oknem propašovali zmrzlinu.


tijekwonborovy ( 13. června 2015 12:53 )

Protože jsou to nastrčené loutky západu, jako nástroj na rozvracení Ruska. Doma by po nich ani pes neštěkl, ale na západě jsou jich plná media, ........hééééreček!

tijekwonborovy ( 13. června 2015 12:51 )

Dnes jsme ve dvou! My v Německé a Němci v Americké, ale to Vám jistě nevadí, že ne?

tijekwonborovy ( 13. června 2015 12:48 )

To musí být úžasná země, kde v base mají vězni jen neustálou šikanu, ponižování, hlad a sedmnáctihodinovou pracovní dobu! Vždy jsem zastával názor, že jen při vyslovení slova "vězení" se zločinec a každý potencionální zločinec musí třást strachem, než aby neprovedl nějaký zločin a musel se chovat slušně, aby se tam nedostal ani na jeden den. A nééé jako ti recidivisté ve státech pravdoláskařů, kde jsou vězení součástí systému zaměstnanosti občanů, kde na jedné straně se zaměstnávají státem placení lidé, kteří celý život nic kloudného nedělají, od soudců, advokátů, vezeňské služby adt...počínaje, až po "pokrm" tohoto systému - ZLOČINCE, na druhé straně konče, kteří se dokonce na zimu do basy těší, aby měli kde v teple bydlet s all-inclusiv servisem. To tak být u nás, že by si vězni na sebe museli vydělat, tak jsou kriminály zaplněné z 10-ti procent a máme o polovinu státních zaměstnanců méně.

gabreta ( 12. června 2015 23:10 )

Pokud by soudružka Pussa chtěla poznat otřesný podmínky, tak by musela zavítat do americký ženský basy a pokud by chtěla vidět v base peklo, tak Quantanamo! Jinak Zeman je proslavil překladem a nevhodný výrok z něj udělali novináři!!

tgbb. ( 12. června 2015 21:04 )

To je znevažování vlajky státu, do jehož područí nás náš soudruh prezident tlačí. Tak, jako nás cpal Hácha do (_!_) Německu.

Zobrazit celou diskusi