Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Silákův syn Adam na pohřbu slzy neskrýval: Chlapec přišel o otce i životní vzor

Autor: dce, rys - 
12. června 2015
17:03

Pohřeb světového rekordmana Ladislava Hanzela (†61) nenechal nikoho chladným. Tím spíše ne jeho dva malé syny Adama (11) a Aleše (7). Právě staršího syna měl Hanzel z rozhodnutí soudu v péči. Chlapec ovšem nepřišel pouze o otce, ale i o životní vzor.

Byl slavným světovým rekordmanem, ale v boji s depresemi mu jeho úspěchy nepomohly. Minulý týden si po řadě osobních problémů vzal život a zanechal po sobě dva syny. Starší Adam, kterého měl Hanzel v péči, na obřadu neudržel slzy. Mladší Aleš asi ještě netušil, co celá věc znamená. Ani Hanzelova bývalá žena Eva neskrývala smutek, jeho smrt nese velmi těžce.

Skromný člověk

„Byl to moc dobrý člověk. Měl veliké srdce. Celý život kolem sebe rozdával radost a smích,“ řekl řečník nad silákovou rakví. Připomněl, že Hanzel k silovým sportům tíhl od dětství a svými světovými rekordy byl inspirací pro mnoho mladých lidí, které tak přivedl ke sportu. „Sláva mu přitom nikdy nestoupla do hlavy. Nikdy neváhal zastat se slabšího,“ konstatoval řečník.

Smíšek a srandista

Podle příbuzných i známých prý bývalo velkou výjimkou, když se Hanzel neusmíval. Vedle sportu byl prý také vynikajícím kuchařem a velkým kutilem. „A hlavně to byl neuvěřitelně čestný a férový chlap,“ shodovali se na pohřbu příbuzní i kamarádi.

V posledních měsících však trpěl silák depresemi. Před několika týdny poskytl Blesku poslední rozhovor v životě. Už tehdy naznačil, že si chce vzít život. To nakonec udělal. Minulý pátek se oběsil ve svém domě v Brodku u Přerova.

Zobrazit celou diskusi