Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mapa štěstí: Podívejte se, kde vsadit, abyste vyhráli miliony

Mapa letošních milionových výherců Sazky
Mapa letošních milionových výherců Sazky  (Autor: Blesk.cz)
Autor: Klára Brunclíková - 
13. června 2015
05:02

Možná to byla oblíbená čísla, možná taky úplná náhoda, která letos z 84 Čechů udělala milionáře. Mezi šťastlivce se rozdělily už skoro 3 miliardy korun. Než se ale rozeběhnete vyplňovat tikety, dobře se podívejte na mapu. Evidentně totiž dost záleží na tom, v kterém kraji vsadíte.

Letošní rok milionářům vyloženě přeje. Posledních šest měsíců změnila výhra život tolika lidem, že by naplnili dva autobusy. I když 84 milionářů už asi vzpomínky na „mastnou tyč“ v MHD vytěsnilo z hlavy.

Sazka letoším milionářům a jednomu čerstvému miliardáři vyplatila dohromady už víc než 2,8 miliardy. Kdyby si tak své výhry mezi sebe rozdělili rovným dílem, každý by si přišel skoro na 34 milionů.

Mapa letošních českých milionářů a miliardářů od Sazky Mapa letošních českých milionářů a miliardářů od Sazky | Jarmila Hluchá

To, že štěstěna bývá vrtkavá, už asi neplatí. Posledních šest měsíců totiž zůstává v konkrétních krajích. Od začátku roku se výherci-milionáři kumulují hlavně v Moravskoslezském kraji, kde jich je už 14. Daří se ale i v Praze.

Problém však nastává, pokud bydlíte třeba na Vysočině nebo v Plzeňském kraji. Tam se totiž v porovnání s jinými místy v Česku na miliony načekáte. Jít štěstíčku naproti tak asi budete muset do jiného regionu.

Na druhou stranu – v každém kraji v Česku mohli od začátku roku skákat radostí z výhry vždy minimálně dva milionáři.

Podle odhadů Sazky bude prý z hlediska počtu výherců rok 2015 rekordní. „Čekáme, že v polovině letošního roku bude milionářů stejně jako celý loňský rok,“ uvádí vedoucí externí komunikace Sazky Veronika Marková.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi