Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sex a bouřlivé večírky ano, kupčení ne. Soud zprostil finančníka Strauss-Kahna obvinění

Autor: ČTK, kal - 
12. června 2015
13:05

Dominique Strauss-Kahn byl zproštěn obžaloby v případu údajného kuplířství. Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu z něj byl podezřelý kvůli účasti na večírcích s prostitutkami. Osvobozující rozsudek podle agentury AFP v pátek vynesl soud ve francouzském Lille.

Soud od února posuzoval hlavně to, zda Strauss-Kahn věděl, že sexuální večírky, , byly sjednávány s pasáky a prostitutkami. Samotná prostituce totiž není ve Francii trestná, ale kuplířství ano. Večírky probíhaly v letech 2008 až 2011 v severní Francii, v Paříži a ve Washingtonu a organizovali je jeho známí podnikatelé.

Strauss-Kahn přiznal, že měl zálibu v podobných bouřlivých večírcích a v sexu s mnoha ženami. Soudu ale tvrdil, že nevěděl, že přítomné byly prostitutky a že byly placeny.

Chyběl dostatek důkazů

Žádný z předvolaných svědků to nevyvrátil a prokurátor už před vynesením rozsudku připustil, že proti obžalovanému není dost důkazů.

Šestašedesátiletému levicovému politikovi hrozilo až desetileté vězení a pokuta 1,5 milionu eur (41 milionů  korun). V případu bylo společně s někdejším významným francouzským politikem obžalováno z kuplířství dalších 13 lidí. Také oni byli zproštěni.



Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi