Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič vjel na dálnici do protisměru a přímo pod kamion: Nesnažil se prý uhnout!

Autor: ČTK, shp - 
12. června 2015
07:05

Kvílení pneumatik, tříštění skla... A fatální náraz, kterému se řidič osobáku, jenž najel na dálnici D5 do protisměru, podle svědků vůbec nesnažil zabránit. Čelní srážka s kamionem dopadla tragicky…


Řidič osobního auta značky Saab s německou „espézetkou“ zemřel ve čtvrtek před půlnocí na dálnici D5 u Rudné poté, co vjel do protisměru a smetl ho projíždějící kamion.

Po srážce se nákladní vůz převrátil na bok a zablokoval dva jízdní pruhy, havarovaný automobil začal hořet. Policisté proto na několik hodin uzavřeli dálnici mezi Třebonicemi a Rudnou ve směru z Prahy na Rozvadov.

Teprve nad ránem umožnili autům projíždět odstavným pruhem, informovalo Národní dopravní informační centrum. Kolony v místě se podle Zelené vlny Radiožurnálu zatím netvořily, nutná je ale zvýšená opatrnost.

bre-burda ( 12. června 2015 08:58 )

Nechápu. To musel jezdit v Anglii nebo kde? Přece vím, když přijedu ke kterékoli silnici či dálnici, že provoz na prvním jízdním pruhu, který potkám, vždy směřuje DOPRAVA! Tak nemohu stáčet vozidlo doleva. K tomu ani nemusím sledovat značky, které také upozorňují na jednosměrný provoz.

moiaza ( 12. června 2015 08:22 )

 Přirozená selekce id.iotů. Ještě štěstí, že se potkal s kamionem. Jen více podobných případu s tak šťastným koncem.

Zobrazit celou diskusi