Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sejmout muže přecházejícího na červenou bylo v pořádku, tvrdí kontrola

Video se připravuje ...
Autor: venu - 
11. června 2015
23:24

Není radno spěchat a přecházet přes přechod na červenou. Své o tom ví muž, kterého za tento přestupek v Pardubicích tvrdě zpacifikoval policista v civilu. Podle Odboru vnitřní kontroly ale policista jednal správně.

Mladý muž neměl čas a spěchal na oběd. Proto nepočkal na přechodu na zelenou a do silnice vkročil, když ještě svítila červená. Zastavil ho však policista v civilu a požádal ho, aby vyčkal na místě na hlídku policie, které zaplatí pokutu. Muž chtěl počkat v nedaleké restauraci.

Oba se začali pošťuchovat a policista srazil muže k zemi speciálními chvaty. Dokonce mu i zkroutil ruku. Kolega zadrženého muže vše natáčel na svůj mobilní telefon. Muž skončil obličejem na zemi. Státní zastupitelství se ale tímto podnětem vůbec nezabývalo a případ předalo Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Pardubického kraje, uvedly Novinky.cz.

Rozhodnutí padlo ve prospěch policisty. „V jednání policisty nebylo zjištěno pochybení,“ píše se ve zprávě. „Policista muže vyzýval, aby setrval na místě do příjezdu uniformované policejní hlídky, což přestupce neakceptoval a snažil se místo stále opustit. Policista byl tedy nucen, tak jak mu zákon umožňuje, použít donucovací prostředky,“ citovala z hodnocení události policejní mluvčí.

Výzva policisty se zkrátka musí vždycky poslechnout. „Každý je povinen bez zbytečného odkladu a bezplatně uposlechnout výzvy anebo pokynu nebo vyhovět žádosti policie nebo policisty... Nelze-li účelu výzvy, pokynu nebo žádosti dosáhnout pro odpor osoby, je policista oprávněn tento odpor překonat,“ dodala mluvčí.

Video  Šel na červenou, policista v civilu ho za to sejmul!  - ČTenář Blesku
Video se připravuje ...

tesarl ( 12. června 2015 12:12 )

opr.: do vozovky...

tesarl ( 12. června 2015 12:09 )

Nelez na vozovku na červenou a nemáš problém, v Česku to je jako kdysi v Itálii, nikdo nerespektoval semafory a dneska? Který Ital si ještě dovolí jet na červenou. Tam to udělali ještě agresivněji. Holt, když jsou lidé lemplové, nemusí se divit. V Česku chybí kázeń a morálka.

tesarl ( 12. června 2015 12:06 )

Správně, konečně tu začne být pořádek, frajírek si příště rozmyslí jestli bude arogantně provokovat a prostě sr.át na to co mu policista řekne nebo ne. Já to taky nesnáším, když lidé lezou do vozovky na červenou, už kvůli dětem, ty pak neví zda-li smí nebo nesmí jít.

simeon ( 12. června 2015 10:12 )

přesně tak... sice nevím kdo je ten zaměstnanec - ten snad nemá povinnost zakročit, ale ve všech bodech to bylo splněno a jinak toho delikventa zastavit očividně nešlo. Červenou vem čert, ale neuposlechnutí výzvy a aktivní pokus o zmizení z místa zákroku si to vyžádal. Není soudce který by mohl říct cokoliv proti nepřiměřenosti...

simeon ( 12. června 2015 10:08 )

Samý kecy o zbitých důchodcích (dedukce Maňas? Že by důchodci byli stejně oprsklí jako ten na videu co porušoval zákon a pokoušeli se policajty silou přetlačit?) a plná huba řečí od těch, co zřejmě pořád něco porušují. Jo, souhlas - budeme si vytírat zákony a pravidly zadel a můžeme tu žít v anarchii. Pak ale zase nebrečte hňupové, že po někom chcete aby nějaká pravidla začal dodržovat a že se to týká třeba zrovna vašich práv... nasr... vy jste chtěli zrušit zákony a ty co měli dohlížet nad jejich dodržováním (a když to nedělají, tak jsou trestaní, když ano, jsou pranýřovaní... holt to jsme my, čecháčkové :-Q)

Zobrazit celou diskusi