Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velmi srdečné objetí: Putin a Berlusconi společně v Římě

Autor: kal - 
11. června 2015
20:15

Jeden vládne Rusku, druhý řídil Itálii. Na letišti v Římě ruský prezident Vladimir Putin a bývalý italský premiér Silvio Berlusconi ukázali, jak blízko k sobě mají. Agentury vydaly fotografie, na kterých se Putin a Berlusconi objímají opravdu velmi srdečně.

Státníci se potkali ve středu během Putinovy návštěvy Itálie a Vatikánu. Během ní se ruský prezident setkal také s papežem Františkem. Od něj už se tak vlídného přijetí ale nedočkal. Papež Putina totiž káral za krizi na Ukrajině.

Do Vatikánu ruský prezident zamířil ze světové výstavy v Miláně, kde jednal s italským premiérem Mateem Renzim. Jednání ve Vatikánu, které bylo zaměřeno také na situaci na Blízkém východě, trvalo 50 minut. Papež a Putin se shodli, že je zapotřebí, aby se na Blízký východ vrátily podmínky pro normální život všech složek společnosti, „včetně náboženských menšin, zejména křesťanů“.

Papež daroval Putinovi medailonek představující „anděla míru“, „který poráží všechny války“ a „hovoří o solidaritě mezi národy“, sdělili novináři, kteří byli svědky ceremonie. Papež se prý tvářil vážně, a to i když se zřejmě atmosféra na konci rozhovoru více uvolnila.

Ruský prezident předal papeži jako dar výšivku protkanou zlatou nití představující moskevský chrám Krista Spasitele, který byl zničen během sovětského období a pak znovu postaven.

westouw ( 12. června 2015 10:23 )

krakonos politikus poblion trpí Na Věčné Časy

politikus ( 12. června 2015 04:05 )

Bývalý barový vyhazovač, dnešní Papež může karat akorát Washinghton, nebo sám sebe, když je přítel Islámu.

2244 ( 12. června 2015 01:32 )

Vyzval ho k pokore a zastaveni valek krym, ukrajina, kdyby chtel, uz je davno mir. Rusky mluvici lid a on se je vyvrazdi, smejd. To mas jakojit do moravy nebo slovenska.

Zobrazit celou diskusi