Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Když vášeň střídá teror. Příběhy Češek, které na dovolené poblouznil Arab

Fotografie
Po svatbě s cizincem by vám mohly zůstat jen oči pro pláč  (Autor: internal)
Autor: Andrea Ulagová - 
12. června 2015
05:02

Ministerstvo zahraničí varovalo české turistky před navazováním vztahů s domorodci. Většinou jim totiž jde jen o peníze nebo hledají způsob, jak získat občanství v zemi EU. To, že se Češky stávají obětmi sňatkových podvodníků, potvrzují i přeplněná diskusní fóra. Dočtete se v nich o "známých firmách", které v letoviscích pravidelně zamotávají hlavy turistkám. Přinášíme vám příběhy našich čtenářek.

Příběhy o lásce s cizincem ve většině případů nekončí happy endem. Žen, které se setkaly s beznessem, tedy s navazováním vztahů kvůli penězům nebo občanství, rozhodně není málo. Většina z nich se se svým "princem" seznámila v Tunisku, Egyptě nebo v Maroku. Jejich zkušenosti zaplavují speciální fóra na internetu, kde se snaží varovat ostatní.

„Moje sestra jezdila za šéfem animátorů Pipem na Djerbu 3 měsíce,“ popisuje jedna z žen na internetové diskuzi s názvem Black List Tunisko. „Obral ji o 3000 eur (zhruba 80 tisíc korun), a když přijela naposledy, měl tam nějakou jinou blondýnu. Bohužel sestra zjistila, že je těhotná, proto za ním jela. Donutil ji jít na potrat. Pipo chce do Prahy, plánoval založit taneční agenturu a k tomu potřebuje nějakou Pražandu, co má přehled a peníze.“

Manažer-bigamista

Jedna z našich čtenářek se podělila o zkušenost s generálním ředitelem v hotelu v Tabě: „Jde mu především o sex a peníze. Představuje se jako poloviční Ital po matce, o které tvrdí, že trpí vzácnou formou leukémie, kdy jsou potřeba finance na léčbu kmenovými buňkami. Získává si důvěryhodnost tak, že vlastně vstup do EU jako poloviční Ital nepotřebuje, což je pravda. Sice tvrdí, že je rozvedený, ale má egyptskou manželku a 26letou manželku v Itálii, díky které získal vízum do EU.

Po svatbě s cizincem by vám mohly zůstat jen oči pro pláč Po svatbě s cizincem by vám mohly zůstat jen oči pro pláč | Shutterstock

Románek s Abdulem překazily až úřady

„Vyrazily jsme s dcerou na dovolenou do Tunisu,“ napsala Blesku matka jedné z oklamaných žen. „Na začátku to bylo jak z telenovely. Abdul se seznámil s mou dcerou, po odjezdu jí plakal do telefonu, že ji miluje. Skočila mu na to a začal kolotoč. Po druhé návštěvě jsme zjistily, že si ho vydržuje jistá starší dáma z Ostravy. S paní jsme se zkontaktovaly a pak jsme jezdily střídavě na Djerbu – buď my, nebo ona. Abdul se nakonec rozhodl pro onu dámu a vzali se. Naštěstí ho do Čech nepustili ani po sňatku. Svatba 25letého mladíka s 50letou ženou se zdála podezřelá,“ zmínila.

Podobné příběhy se začínají psát už na letišti nebo na recepci hotelu. Dámy jsou otipovány podle oblečení a hodinek. V „kurzu“ jsou ženy nad 30 let, rozvedené, ovdovělé, svobodné matky nebo dámy staršího věku. „Bohužel využívají rozdílnost našich světů, pocit evropských žen o nedocenění jejich ženskosti, krásy a milých, sladkých slovíček,“ popisuje čtenářka Blesku své zkušenosti.

Pak obvykle následují opakované návštěvy zamilovaných žen v letovisku, nebo žádosti vykutálených milenců o finanční pomoc. Mezi oblíbené triky patří umírající matky, dokážou ale i posílat vlastní „selfie“ na nemocničním lůžku s žádostí o peníze na léčbu. Někdy neváhají ani využít vyhrocené situace, které v jejich zemi panují, odvolají se na nutnost nastoupit do armády, od které je samozřejmě může zachránit jen vízum do EU.

Znáte ve svém okolí někoho, kdo se stal obětí dovolenkového sňatkového podvodníka? Nebo snad jinoch z exotického ráje zlomil srdce přímo vám a chtěla byste varovat ostatní dámy, aby nedělaly stejnou chybu a poslechly rozum místo srdce? Ozvěte se do redakce na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.

salto ( 15. června 2015 11:23 )

Takže za to že kdejaká Češka na sebe pustí jakoukoliv svoloč (hezká slovíčka a zřejmě nadprůměrné vybavení) mohou čeští muži... Lidi takovou zhůvěřilost jsem ještě neslyšel. Nebude to spíš nutkavou potřebou dobrodružství (obdoba např. Hanča a Tonča- poněkud jiný level, ty se nejely vdát..), okouzlením zkusit něco nového, a absencí trochy zdravého rozumu (kulturní a sociální rozdíly)...Jenže komu není shůry dáno, ten v apatyce nekoupí a děvčata si musí sama osahat ta kamna, aby jim došlo, že pálí

lepabrena ( 13. června 2015 10:23 )

Není to jen o tloušťce- ale o chování Čechů k ženám obecně, které je velmi špatné- proto dávají Češky přednost mužům z jiných zemí. Žít s Čechem nechtějí z Evropy ani Rusky nebo Polky- pokud si berou Čechy, tak jen za účelem zisku. Tvrdí. že jsou čeští muži lakomí, bezohlední, pyšní impotenti,kteří nikdy nedokážou dospět a vyžadují doma služku zdarma, která je uživí a navíc v posteli poskytne pornohrátky, které by odmítla každá registrovaná německá prostitutka a navíc ještě mlátí své ženy, a rodina a děti jsou pro ně jenom prostředek k vydírání jejich partnerky. To je důvod, proč si čeští emigranti na Západě dováželi přes agentury jako manželky Arabky a jiné exotky.

marti33 ( 13. června 2015 05:26 )

Byl jsem před časem na Ruzini a čekal na nejaké letadlo . Předtím ale přiletělo letadlo odněkud z Egypta. Mezi cestujícím byl i nejaký mladší arab cca 25 roků, s flekatým ksichtem. A co se nestalo, čekala na něj nejaká silnější česká holka, ale ne až tak extrémně tlustá. Byla taky o půl hlavy větší. Člověk by do ní neřekl že musí jít do nejakého nepěkného Araba. Myslím že by nezadaní čeští muži měli byt okolím povzbuzováni aby si všímali i silnějších holek. Nemusí byt až zas tak špatné.

drobenakulata ( 12. června 2015 21:38 )

jo a proc si myslis ze tam tluste nemky jezdi kde je poptavka tam je i nabidka ze ano

drobenakulata ( 12. června 2015 21:34 )

kdyz svedi tak nic nepomuze

Zobrazit celou diskusi